Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυριολεκτικά υφάρπαξαν εισοδήματα 12 δισ. ευρώ… και συνεχίζουν!

Είναι γνωστή η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δείξει πόσο «καλός μαθητής» είναι προς τους δανειστές, αλλά και το να… τιμήσει την υπογραφή της στα μνημόνια που έχει φέρει, δεσμεύοντας τη χώρα, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, το λαό με «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα.
Βεβαίως, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛαίοι μιλούν πως εργάζονται υπέρ του λαού και της χώρας και καθημερινά επιδίδονται σε ένα αγώνα για να κάνουν το μαύρο… άσπρο. Ωστόσο, οι αριθμοί (μιας και τους αγαπούν πολύ) δείχνουν την πραγματικότητα: την τριετία 2015-2017 η κυβέρνηση πέτυχε συνολικά πρωτογενή πλεονάσματα 15,8 δισ. ευρώ. Υπέβαλε όμως τη χώρα σε αχρείαστη λιτότητα, ύψους 12,1 δισ. ευρώ, στερώντας από το ΑΕΠ ανάπτυξη 16,5 δισ. ευρώ (που ο ΣΥΡΙΖΑ τα υπολόγιζε και τα υποσχόταν επί τρία χρόνια), ισοπεδώνοντας πλήρως την οικονομία.
Και μέσα σε αυτά: επέκτεινε τον εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, «πότισε» και «ποτίζει» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, συνεχίζει τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγαθών, έχει επιδοθεί σε «τσουνάμι» κατασχέσεων λογαριασμών και υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Και επιπλέον, ετοιμάζεται να φέρει ένα υβριδικό μνημόνιο, αλλά και να μειώσει περαιτέρω το αφορολόγητο, πράγμα που σημαίνει πως θα πιάσει στη «δαγκάνα» και όσους αμείβονται ή έχουν συντάξεις των 400 ευρώ.
Για για να μην ξεχνιόμαστε: με βάση τα όσα έχουν κάνει – υπογράψει – ψηφίσει μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, τα έχουν δώσει όλα μέχρι το 2060 στο κεφάλαιο και στους δανειστές: ό,τι κινείται, κολυμπάει, πετάει, τον ίδιο το λαό, τα αγαθά και την περιουσία του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.