Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ελλάδα βρίσκεται στα πρώτα στάδια Υβριδικού Πολέμου με την Τουρκία


Ο μεγάλος Κινέζος Στρατηγός Σουν Τζου (Η Τέχνη του Πολέμου) συμβούλευε πάντα τους μαθητές του να επιδιώκουν πολέμους που δεν θα χρειαστεί καν να κηρύξουν: Αυτούς που κερδίζονται χωρίς Μάχη.
Πρόκειται για ένα κέντρο που συντονίζει μέτρα οικονομικής πολιτικής, κρατικής προπαγάνδας, πράξεων δολιοφθοράς και κυβερνοπολέμου σε μία μη γραμμική διαδικασία (Μη Γραμμικός Πόλεμος) έτσι ώστε ουδέποτε να μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητά τους.
Οι συλλήψεις των αξιωματικών στον Έβρο και ο εμβολισμός του «Γαύδος»
Ένα από τα βασικά στοιχεία του Υβριδικού Πολέμου είναι η προπαγάνδα και η καλλιέργεια φόβου στον αντίπαλο. Σε αυτό το στάδιο βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες ο Υβριδικός Πόλεμος που υφίσταται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πράξεις όπως ο εμβολισμός του «Γαύδος» στα Ίμια και οι συλλήψεις των Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.
Αν στα Ίμια και τον εμβολισμό του «Γαύδος» η Ελληνική πλευρά προσπάθησε να «πουλήσει» την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό του Ελληνικού Ναυτικού, στην περίπτωση των αξιωματικών τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η Τουρκία στην πρώτη περίπτωση εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να δείξει στο εσωτερικό της ότι είναι κυρίαρχη σε μια περιοχή όμως στην δεύτερη, η εικόνα να περιφέρονται οι Έλληνες αξιωματικοί σαν τρόπαιοαπό τους Τούρκους κάνει την διαφορά τόσο στην ίδια την Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.
Καθόλου τυχαία η σύλληψη των Αξιωματικών

Από τις καταθέσεις των Ελλήνων Αξιωματικών που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Παρασκευής είναι πλέον πέρα από βέβαιο ότι οι αξιωματικοί έπεσαν σε ενέδρα «οι Τούρκοι αξιωματικοί μας πήραν τα όπλα» ανέφερε ένας από τους δύο συλληφθέντες. Αυτό που έκανε ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα ήταν και η γρήγορη ανακοίνωση του ΓΕΣ το οποίο πρώτο μίλησε για σύλληψη Ελλήνων αξιωματικών σε Τουρκικό έδαφος. Μιλώντας στο viadiplomacy.gr έμπειρος διπλωμάτης ανέφερε πως τους Τούρκους θα τους βόλευε αν η Ελληνική υπερασπιζόταν τους αξιωματικούς και δήλωνε πως η σύλληψη έγινε σε Ελληνικό έδαφος οπότε οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ διαφορετικές. Συμπλήρωσε πως η Τουρκία το επόμενο διάστημα θα επιδιώκει αυτά τα προβλήματα – που θα δημιουργεί -να μην λύνονται με εύκολο τρόπο ώστε να κουραστεί η Ελληνική κοινή γνώμη.
Ο Υβριδικός Πόλεμος οδηγεί σε θερμό επεισόδιο
Είναι πέρα από βέβαιο ότι το θερμό επεισόδιο δεν θα το αποφύγουμε με τους Τούρκους. Η Τουρκία σε έναν γενικευμένο πόλεμο θα ηττηθεί από την Ελλάδα, και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που βασίζεται στην θεωρία. Η Ελλάδα σήμερα που μιλάμε έχει την δυνατότητα όχι μόνο να επιφέρει χτυπήματα Ισοδύναμου Τετελεσμένου αλλά ακόμα να προκαλέσει και στρατηγικό προληπτικό χτύπημα.
Όμως την Τουρκία αυτό που την ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να οδηγήσει την χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα εκείνη την χρονική στιγμή που θα επιλέξει, αλλά και έναν λαό φοβισμένο ο οποίος θα δεχθεί οποιαδήποτε υποχώρηση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Στην Θράκη η Εθνοφυλακή εκπαιδεύεται στην αντιμετώπιση απειλών Υβριδικού Πολέμου
Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τις απειλές ενός Υβριδικού Πολέμου και από που προέρχονται. Στην Θράκη όπου στοιχεία αυτού του είδους πολέμου μπορούν να εμφανιστούν, το Δ Σ.Σ στρατού έχει σαν αιχμή δόρατος την Εθνοφυλακή η οποία το προηγούμενο διάστημα εκπαιδεύεται πάνω σε αυτά τα σενάρια. Η 29 Ταξιαρχία, πραγματοποιεί ασκήσεις Εθνοφυλάκων σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών με συμμετοχή από τα Τάγματα Εθνοφυλακής ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΑΠΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ, ΝΕΣΤΟΥ και ΕΧΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.