Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Πολυτέλεια» θα θεωρείται σε λίγο η εργασία – Τι έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα

5a66b2ff6bf5e7f8b70a05443af6e14b_L-620x450
Τα πάνω – κάτω φέρνει μία νέα ρύθμιση στον εργασιακό τομέα της Γερμανίας (της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη), σύμφωνα με την οποία μειώνονται δραστικά οι ώρες εργασίας στις βιομηχανίες της χώρας!
Φυσικά η ισχύ του μέτρου αυτού θα είναι υποχρεωτική και όλοι οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφώνονται με την αντίστοιχη νομοθεσία.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία «μεγάλη νίκη» του συνδικάτου με την επίσης μεγαλύτερη απήχηση στην Ευρώπη, του IG Metall, καθιερώνοντας το υποχρεωτικό 6ωρο -για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν- με τις αντίστοιχες φυσικά απολαβές.
Μάλιστα οι πανευρωπαϊκές επιρροές του εν λόγω συνδικάτου ενδεχομένως να φέρει ντόμινο εξελίξεων στις εργασιακές συνθήκες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μειώνοντας επίσης δραστικά τις ώρες εργασίας στον κλάδο της βιομηχανίας.

Τουλάχιστον 900.000 εργαζόμενοι πρόκειται να επηρεαστούν άμεσα μόνο στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, ενώ πολύ σύντομα οι…παρενέργειες της συμφωνίας θα δράσουν πάνω σε 4 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη τη Γερμανία.
Επομένως οι εργαζόμενοι θα έχουν το επιπλέον δικαίωμα να ζητάνε χωρίς κυρώσεις νέες συμφωνίες με τους εργοδότες τους για έως 28 μόλις ώρες δουλειάς την εβδομάδα, με τους εκπρόσωπους του IG Metall να μιλάνε για «αυτοπροσδιοριζόμενο κόσμο εργασίας».

Σε αριθμούς το πλήγμα για τις βιομηχανίες της Γερμανίας (ιδιαίτερα τις μικρότερες) είναι άγνωστο, αφού λιγότερες ώρες εργασίας σημαίνει αυτόματα και κατά πολύ μικρότερη παραγωγή. 
Ως…αντίμετρο, το συνδικάτο επέτρεψε στους εργοδότες να κάνουν συμφωνίες με όσους επιθυμούν αύξηση των ωρών εργασίας, όχι όμως πάνω από 40 ώρες τη βδομάδα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
Φτάσαμε λοιπόν στην εποχή που η εργασία αρχίζει να θεωρείται «είδος πολυτελείας» για εκατομμύρια ανθρώπους, την στιγμή δε που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς το «πανευρωπαϊκό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». (Δείτε ΕΔΩ)
Ως εκ τούτου όσοι τυχόν εργάζονται για πολύ λίγες ώρες λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες απολαβές, έχοντας συνηθίσει στην «επιβεβλημένη αεργία», δεν θα τους είναι δύσκολο να διεκδικήσουν τα «εύκολα κρατικά χρήματα». 
Αναμένετε και άλλες τέτοιες συμφωνίες και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμη και στην Ελλάδα. Εξάλλου εδώ ήδη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα διάφορα κρατικά επιδόματα αποτελούν καθημερινότητα για εκατομμύρια Ελλήνων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.