Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αστυνομικοί θα ρωτούν νέους πώς πήραν τα ρούχα που φορούν και αν δεν πειστούν θα τα κατάσχουν


Πρωτοβουλία από τις αρχές του Ρότερνταμ που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων
Αστυνομικοί θα ρωτούν νέους πώς πήραν τα ρούχα που φορούν και αν δεν πειστούν θα τα κατάσχουν
Η αστυνομία του Ρότερνταμ όπως φαίνεται θα μεταμορφωθεί σε αστυνομία μόδας καθώς μία πρωτοποριακή ιδέα μεν, αμφιλεγόμενη δε, θα πάρει σάρκα και οστά στην ολλανδική πόλη.
Όπως ανέφερε το dutchreview.com οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν νέους ανθρώπους οι οποίοι θα φορούν ρούχα τα οποία θα φαίνονται ακριβά. Το πρόγραμμα ωστόσο προχωρά ένα βήμα παραπέρα καθώς θα επιτρέψει στους αστυνομικούς να προχωρούν σε κατασχέσεις των ενδυμάτων εάν οι κάτοχοί τους δεν προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία αγοράς
Η αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι χτυπάει το έγκλημα στους δρόμους χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει… ποιο έγκλημα ακριβώς. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την εισαγγελική αρχή, η οποία θα βοηθήσει να προσδιοριστεί τι μπορεί να κατασχεθεί νόμιμα.
«Ξέρουμε ότι έχουν ρούχα που είναι πολύ ακριβά. Τα χρήματα που παίρνει ένας νεαρός δεν δικαιολογεί την εμφάνισή του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Θα δούμε πώς πήραν αυτά τα ρούχα, από πού τα αγόρασαν, από όπου προήλθαν τα χρήματα που τα αγόραζαν».
Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που επικρίνουν σφόδρα την αστυνομία λέγοντας ότι δύσκολα τα όργανα θα σταματήσουν έναν λευκό με ακριβά ρούχα να τον ρωτήσει πώς αγόρασε όσα φοράει, σε σχέση με έναν μετανάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.