Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απίστευτο: Oι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

apisteuto-oi-eurobouleutes-tis-nd-katapsifisan-to-empargko-polisis-oplon-sti-saoudiki-arabia
Μάλλον έχουν αυτοκτονικές τάσεις στη Νέα Δημοκρατία. Υποτίθεται ότι έχουν αναγάγει την υπόθεση των βλημάτων σε νούμερο ένα θέμα για να πλήξουν την κυβέρνηση.
Μετά από την προχθεσινή… σφαγή στη Βουλή, όπου ο Τσίπρας θόλωσε τα νερά με τον Σφακιανάκη… πιάνοντας τον Μητσοτάκη εξ απίνης, στην Πειραιώς αποφάσισαν να αντεπιτεθούν με συνεντεύξεις πρωτοκλασάτων στελεχών όπου κατηγόρησαν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι για πλαστά έγγραφα.
Κι εκεί που η επικοινωνιακή αντεπίθεση έμοιαζε επιτυχής, ήρθε η γκάφα του αιώνα.
Σε καταγγελία του ο Ν. Ανδρουλάκης επισημαίνει, ότι παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε το ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σαουδική Αραβία, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την εν λόγω διάταξη.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Υπερψηφίστηκε πριν από λίγο το τρίτο διαδοχικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καλούμε την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία για την κήρυξη εμπάργκο όπλων της Ε.Ε κατά της Σαουδικής Αραβίας. Η πρόταση για το εμπάργκο στηρίχθηκε από 368 ευρωβουλευτές, 221 την καταψήφισαν και 43 απείχαν.
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά τόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκαν στα όρια του πολιτικού παραλογισμού. Ενώ οι κ.κ Τσίπρας και Καμμένος επιχειρηματολόγησαν με θέρμη υπέρ της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν το ψήφισμα υπέρ του εμπάργκο!
Από την άλλη, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση της παραγράφου για το εμπάργκο, παρόλο που τις τελευταίες μέρες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρωτοστατεί κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας!
Εμείς παραμείναμε συνεπείς τόσο με τη στάση της παράταξης στη Βουλή των Ελλήνων όσο και με τις πάγιες θέσεις της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιστοί στις αξίες του ανθρωπισμού, διατηρήσαμε την αρχική μας θέση υπέρ της επιβολής του εμπάργκο καθώς ουδείς δικαιούται να παραμένει αδιάφορος μπροστά στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια όταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά και περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας».
Δηλαδή από εκεί που θεωρητικά η ΝΔ είχε το πλεονέκτημα των κινήσεων, θα βρεθεί τώρα απολογούμενη.
Τι να πούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.