Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κάλεσμα πάλης για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Από τη συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από τη συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟΣτο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, περιόδευσε την Παρασκευή 8/12 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης.
Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με το επιχειρησιακό σωματείο και στη συνέχεια με τη διοίκηση του εργοστασίου. Ακολούθησε περιοδεία στους χώρους δουλειάς, στα καμίνια, τις περιστρεφόμενες καμίνους και τη μηχανολογική συντήρηση. Ακόμα, επισκέφθηκε το ιατρείο και το σουπερμάρκετ του οικισμού. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου και το απόγευμα το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκε ο Γ. Μαρίνος και συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Από κάθε συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, βγαίνουν στην επιφάνεια τα οδυνηρά αποτελέσματα του σημερινού, καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τόσο για τα εργατικά δικαιώματα όσο και για τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Η βιομηχανία αυτή, που αποτελεί τον μοναδικό παραγωγό νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με αξιόλογες υποδομές και πολύ μεγάλες δυνατότητες, διαρκώς υποβαθμίζεται, παραπαίει ανάμεσα στην καπιταλιστική κρατική ιδιοκτησία που την απαξιώνει και την ιδιωτικοποίηση, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας πληρώνουν τη νύφη, τόσο της ανάπτυξης όσο και της κρίσης. Μειώσεις μισθών, ανεργία, χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις με την ανάπτυξη των εργολαβιών, είναι στην ημερήσια διάταξη τα τελευταία χρόνια. Μια πορεία που ξεκίνησε από την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οξύνθηκε την περίοδο της κρίσης, αποδεικνύοντας ότι η εργατική τάξη είναι μόνιμα ο μεγάλος χαμένος στον καπιταλισμό.
Στη μεσημεριάτικη συγκέντρωση, ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν ότι αυτοί είναι οι παραγωγοί του πλούτου και ότι πρέπει να «υψώσουν ισχυρή φωνή αντίστασης και πάλης στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών».
Αναφερόμενος στη μεγάλη μάχη της απεργίας, σημείωσε: «Εχουμε πείρα που μας επιτρέπει να δυναμώσουμε την απαιτητικότητά μας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του (...). Στη γραμμή αυτή, έχει σημασία να δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. Πρώτα απ' όλα απαντά στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. (...) Να είναι καθολική η συμμετοχή. Να απαιτήσουμε την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, να επανέλθει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με νέες αυξήσεις, κανένας μισθός κάτω από τα 751 ευρώ».
Ενώ, απαντώντας στην απάτη της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης», τόνισε: «Δίκαιη ανάπτυξη σε αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στο κέρδος του κεφαλαίου δεν μπορεί να υπάρξει. Οι εργαζόμενοι στους κλάδους που είχαν ανάπτυξη την προηγούμενη περίοδο, είτε ήταν τουρισμός, είτε ναυτιλία, είτε άλλοι κλάδοι, έχουν υποστεί και αυτοί περικοπές στους μισθούς, στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό που αυξήθηκε ήταν τα κέρδη της εργοδοσίας.
(...) Εχουν υποχρέωση οι εργάτες να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, για να οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία, να παλέψουν για το σοσιαλισμό. Γιατί να ανεχθούμε να έχουν την εξουσία στα χέρια τους 5-10 καπιταλιστές στην Ελλάδα; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι με την εξουσία της εργατιάς σε συμμαχία με την αγροτιά μπορεί να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να γίνει λαϊκή περιουσία. Να υπάρχει αποκλειστικά κρατικός φορέας μεταλλουργικών βιομηχανιών, ορυκτού πλούτου».
Το στέλεχος του Κόμματος, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, σημείωσε ότι όταν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα μιλούν «για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, εννοούν μεγαλύτερη εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Αυτό υπηρετεί η συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας με τον Τραμπ. (...) Η επίσκεψη του Ερντογάν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα έβγαλε πολύ σοβαρά ζητήματα (...). Πρόβαλλε τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης και είπε ότι "βάζω θέμα αμφισβήτησης των συνόρων μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης"». Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης είπε ότι «προσβλέπουν στην οικονομική συνεργασία με το τουρκικό κεφάλαιο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας εφησυχασμός. Κάθε αλλαγή συνόρων είναι εγκληματική, οδηγεί σε πολέμους. Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.