Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Σούζα» μπροστά στο Ισραήλ – Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας θα «πληρώσει» την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

toskas-2-1
Μια «πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ισραηλινή πρεσβεία.
«Ήταν πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη. Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το «πληρώνει» και θα το «πληρώσει» και αυτή τη φορά», τόνισε ο κ. Τόσκας σε δηλώσεις του στον Real FM.
Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και στη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει την δράση του Ρουβίκωνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Εάν δεν ήταν ο Ρουβίκωνας, θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο για να κάνουν κριτική», προσθέτοντας πως «η αστυνομία δεν ενεργεί εκτός πλαισίων του νόμου, όπως παλαιότερα». Έφερε ως παράδειγμα τις επεμβάσεις στα Εξάρχεια που όπως είπε «γίνονται πλέον με “χειρουργικό” τρόπο και όχι με εισβολές όπως έκαναν παλαιότερα».
Ο Νίκος Τόσκας απάντησε και σε όσους μιλούν για «επαναφορά» της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «σε συνθήκες μεγάλης έντασης και ύφεσης υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος επανεμφάνισης της τρομοκρατίας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα κλίμα ώστε να μην εμφανιστούν νέες τρομοκρατικές ομάδες. δεν βλέπω να εμφανίζονται νέες οργανώσεις. Με απλή αριθμητική δεν μιλούμε για έξαρση της τρομοκρατίας. Η χώρα μας είναι ασφαλής. έχει αναγνωριστεί από πολλές ξένες χώρες που μιλούν για αύξηση της ασφάλειας. Κάνουμε ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τα φαινόμενα τρομοκρατίας».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε νέα επίθεση στους δικαστές, μετά την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «στοχοποιήθηκαν» με αφορμή την αντιπαράθεση για το Πόθεν Έσχες, με τον πρόεδρο του ΣτΕ να μιλάει και για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει τον έλεγχο», ανέφερε ο κ. Τόσκας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο τον τρόπο που εκφράζονται οι Δικαστές επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση διότι γίνονται στόχος».
«Να διορθώσουν τα του οίκου τους και να επανεξετάσουν τον τρόπο που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.