Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κινητοποιήσεις εργατών μετάλλου στη Φθιώτιδα, για τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργ/νους .

μετάλλου
Με κινητοποιήσεις άμεσα, αν δεν καταβληθούν μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη τα δεδουλευμένα, προκαταβολή και δώρα των εργαζομένων στις εργολαβίες, όπως και στο μόνιμο προσωπικό στη ΛΑΡΚΟ, προειδοποιεί το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, ενημερώνοντας ότι «στους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες “ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ” και “Μπέλλος”, στην υπό κρατικής ευθύνης ΛΑΡΚΟ, έχει καθυστερήσει η μισθοδοσία τους από 5 ημέρες έως 2 μήνες».
Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι “δεν θα πληρώσουν αν δεν τους πληρώσει η ΛΑΡΚΟ”, εσείς λέτε ότι είστε “σε οικονομική στενότητα” και η κυβέρνηση μας μιλά για “δίκαιη ανάπτυξη”.
Το καθεστώς των εργολαβιών είναι διαχρονική κυβερνητική και διοικητική επιλογή για να συμπιεστούν μισθοί και δικαιώματα στο σύνολο των εργαζομένων. Τα αποτελέσματά του, όπως το συγκεκριμένο, δημιουργούν τρομερά ζητήματα ασφαλούς εργασίας και γενική σύγχυση στους εργαζόμενους.
Τα μόνα θύματα από αυτήν την κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι σε όλες τις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ που εργάζονται μαζί με το μόνιμο προσωπικό για έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου.
Από αυτήν τη σκοπιά, σας καλούμε να διώξετε άμεσα τους κηφήνες εργολάβους που χτυπούν τις δουλειές ποντάροντας για κεφάλαιο στην απλήρωτη εργασία των εργαζομένων. Είναι πραγματικά αστείο οι εργολάβοι να έχουν πάρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη ΛΑΡΚΟ και να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους.
Σας καλούμε να υλοποιήσετε το δίκαιο και εφικτό πάγιο αίτημά μας που είναι:
Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες) και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Σας καλούμε να μεριμνήσετε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, προκαταβολή και δώρα των εργαζομένων στις εργολαβίες μέχρι την Τετάρτη 20/12, όπως και στο μόνιμο προσωπικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.