Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τι δεν γνωρίζουμε για το μακελειό στο Τέξας

Γράφει ο mitsos175.

Αν παρατηρήσετε τους τίτλους ειδήσεων θα δείτε πως για το μακελειό στο Τέξας είναι αντιφατικοί. Άλλα site και ΜΜΕ λένε πως ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» πράγμα που παραπέμπει στον ISIS, αφού η ορολογία χρησιμοποιείται σήμερα συνήθως για να περιγράψει δικά του χτυπήματα, ενώ άλλα προβάλουν ότι είναι άθεος.

Εκείνος που πυροβολεί μικρά παιδιά είναι μεγάλο κάθαρμα και δολοφόνος πρώτα και κύρια. Εκείνος που κάνει τυφλά χτυπήματα, σε αθώους απλούς ανθρώπους, άσχετα με τη δικαιολογία, είναι φασιστικό παλιοτόμαρο, πραγματικός τρομοκράτης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πιο αντιδραστικής ολιγαρχίας.

Κι ενώ για τον ισλαμοφασίστα, που χτύπησε πριν λίγες μέρες στην Αμερική, έδωσαν σχεδόν αμέσως πληροφορίες, εδώ μέχρι στιγμής βασίζονται σε φήμες. Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. «Ωστόσο, τα αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην αστυνομία αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό, ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014». 

Πρώην στρατιωτικός λοιπόν, αν δεχθούμε τη φήμη που κυκλοφορεί ευρύτατα. Βέβαια λένε και το εξής: «Παλιοί συμμαθητές του Κέλι περιγράφουν τον 26χρονο ως περίεργο, τρελό και ανατριχιαστικό. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα ακόμη και μέσω του διαδικτύου και χαρακτήριζε «ανόητους» όσους πίστευαν στο Θεό». 

Η επίθεση άνοιξε συζήτηση για το θέμα της οπλοκατοχής. Στις ΗΠΑ οι εταιρίες όπλων επιβάλουν τη θέλησή τους ενώ είναι αμέτρητα τα περιστατικά που γίνεται κυριολεκτικά σφαγή «για το τίποτα» από κάποιον ανισόρροπο.

Τρελός, ανατριχιαστικός και περίεργος όμως δεν είναι κάποιος επειδή είναι άθεος, γιατί από ορισμένους γίνεται προσπάθεια σύνθεσης. Αν βέβαια κάποιος έκανε την επίθεση με αυτό το σκεπτικό, είναι όντως μουρλός, θεόμουρλος. Κι εντελώς λάθος.
Ως άθεος, δεν θα έκανα ΠΟΤΕ μια τέτοια εγκληματική κίνηση, που συσπειρώνει τους πιστούς, τους κάνει «μάρτυρες», ενώ δημιουργεί απέχθεια, δίκαιη αγανάκτηση για το δράστη αλλά κατ’ επέκταση και για τα όσα πρεσβεύει.

Αν είναι έτσι. Γιατί πολλοί στρατιωτικοί, ειδικά στις ΗΠΑ, μια «πετριά» την έχουν. Όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί. Ιδιαίτερα όταν τα ψυχολογικά προβλήματα, αποτέλεσμα μαχών, συνδυάζονται με φασιστικές - ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ακόμα υπάρχει μια λεπτομέρεια, την οποία δεν αναφέρει κανείς: ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΒΑΠΤΙΣΤΩΝ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
Ένα από τα δόγματα τους είναι η «Θρησκευτική ελευθερία: Το κάθε άτομο είναι ελεύθερο να επιλέξει εάν θα είναι ενταγμένο στη θρησκεία των Βαπτιστών, σε κάποια άλλη θρησκεία, ή αν θα είναι άθρησκο.
Επίσης, υποστηρίζεται Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ, ο οποίος συχνά αποκαλείται "πολιτική συνέπεια" της θρησκευτικής ελευθερίας».
Επειδή πολλές από αυτές οι εκκλησίες είναι στο Νότο, σε περιοχές «κάστρα» των Ρεπουμπλικάνων και της Ku Klux Klan αρκετές φορές δημιουργούνται προστριβές. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες...

Νομίζω πως και αυτή την επίθεση την έκανε φασίστας.
Ισλαμοφασίστες ή εθνικιστές είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Υπηρετούν το Κεφάλαιο και τα σχέδιά του για περισσότερη αστυνόμευση, για παρακολούθηση με σκοπό την καταστολή και τον περιορισμό Ελευθεριών.
Υπάρχει τέλος διαφορά στον άθεο και σε αυτόν που «δεν έχει το Θεό του», όπως οι ναζί, οι φανατικοί, και οι ανώτατοι κληρικοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.