Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν νέο μακελειό!

11313
Σε ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ του ΧΡΕΟΥΣ !!!
Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν σήμερα, αφού ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε πτώση των εσόδων κατά 10%, με τα… μεγάλα αφεντικά να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε μια καταστροφική πτώση των εσόδων κατά 6,8 δισ. Ευρώ, κατά τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Η «τρομερή» πτώση κατά 9,6% ετησίως χρεώθηκε στην αδυναμία της αγοράς, τα χαμηλά επιτόκια και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η πτώση των εσόδων ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων που απορρέουν από το σκέλος των επενδύσεων – με 23% πτώση του εισοδήματος για το τμήμα εταιρικών και επενδυτικών τραπεζών και μείωση κατά 36% των εσόδων από συναλλαγές ομολόγων και νομισμάτων.
Ο James von Moltke, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της τράπεζας, υπογράμμισε ότι ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης θα μπορούσε να είναι προ των πυλών, καθώς είπε ότι η τράπεζα θα πρέπει να «διαχειρίζεται προσεκτικά το κόστος» έως ότου αυξηθεί η επενδυτική δραστηριότητα.
Και δήλωσε ότι ήταν «πολύ δύσκολο να απαντηθεί» αν τα έσοδα θα ανακάμψουν.
Είπε: «Κολυμπάμε στην ίδια πισίνα με τους ανταγωνιστές μας και ιδιαίτερα το περιβάλλον των κεφαλαιαγορών ήταν αδύναμο τα τελευταία δύο τρίμηνα, γι ‘αυτό ψάχνουμε την ανάκαμψη».
Οι αναλυτές δήλωσαν στην ιστοσελίδα Express.co.uk ότι «ο χρόνος εξαντλείται» για να αλλάξουν τα πράγματα πριν οι επενδυτές αρχίσουν να απαιούν νέα ηγεσία.
Η τράπεζα αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 220εκ. δολαρίων χθες, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την κατηγόρησαν ότι χειραγώγησε τα επιτόκια.
Και τα έσοδα στο τμήμα διαπραγμάτευσης ομολόγων της Deutsche Bank υποχώρησαν 36% το τρίτο τρίμηνο λόγω της μειωμένης μεταβλητότητας της αγοράς και της μειωμένης δραστηριότητας των πελατών.
Η Fiona Cincotta, αναλυτής της αγοράς στο City Index, σχολιάζει: «Η Deutsche Bank ανακοίνωσε μείωση κατά 30% στα έσοδα από το τρίτο τρίμηνο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εμπορικό περιβάλλον είναι δύσκολο, δεν υπάρχουν πολλά για το εμπόριο και δεν υπάρχει μεγάλη αστάθεια εκεί έξω και αυτό έχει αντίκτυπο σε πολλά όπλα επενδυτικής τραπεζικής.
«Ωστόσο, το ποσό των εσόδων από τις συναλλαγές της Deutsche Bank είναι τρομερό. Η πτώση κατά 30% των εσόδων από το τρίτο τρίμηνο είναι διπλάσια από την πτώση των αμερικανικών ομολόγων. Επιπλέον, είναι το τρίτο σερί τρίμηνο των μειώσεων, κσι ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε, αυτοί δεν είναι οι αριθμοί που θέλετε να βλέπετε.
«Ο χρόνος εξαντλείται για τον CEO John Cryan, οι επενδυτές θα αρχίσουν να νιώθουν ανυπόμονοι με την προφανή έλλειψη προόδου να γυρίσουν την κατάσταση. Έχουμε ήδη δει πολλούς επενδυτές να είναι κουρασμένοι να περιμένουν να δουν τους καρπούς της υπόσχεσης του Cryan για το Μάρτιο και την επιστροφή στην ανάπτυξη.
«Οι μετοχές της Deutsche Bank μειώθηκαν σήμερα κατά 1,3% και κατά 7,3% φέτος. Ένα ή δύο από τα πιο καταστροφικά τέταρτα του χρόνου, κάτι που σημαίνει πως πολλοί στην Deutsche Bank πιθανότατα θα σταματήσουν την υποστήριξή τους στον Cryan. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.