Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

5 αλλάγες σε εισφορές, συντάξεις χηρείας και οφειλές

screen_shot_2017-09-17_at_08.25.22
Αλλάζουν όλα για εισφορές, συντάξεις χηρείας και οφειλές. Δείτε τα 5 βήματα που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας… 
Επανεξετάζονται βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και το σταδιακό «ξήλωμά» του ξεκινά με αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές. Ενάμιση έτος μετά την εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση διαπιστώνει «αστοχίες» στο τελικό παραγόμενοι οικονομικό αποτέλεσμα αλλά και δημιουργία ασφαλιστικών αδικιών σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
Οι αλλαγές, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα», επικεντρώνονται στο σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων, ενώ επανασχεδιάζεται και το καθεστώς συντάξεων χηρείας.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές. διαπιστώνεται πως η επιβάρυνση ορισμένων κατηγοριών αυτοαπασχολούμενων από τον συνδυασμό φόρων και εισφορών – που ξεπερνούσε το 60% του εισοδήματος- οδήγησε σε μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων του 2016 κατά 20%. Ο κεντρικός άξονας στον σχεδιασμό του νέου μοντέλου υπολογισμού των εισφορών είναι η τελική επιβάρυνση του ελεύθερου επαγγελματία να αφήνει ένα «αξιόλογο ποσοστό» για επανεπένδυση στη δουλειά του.
Εκτός από το νέο σύστημα εισφορών και τον επανασχεδιασμό του καθεστώτος συντάξεων χηρείας, το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει επίσης επίσπευση της διαδικασίας απονομής εκκρεμών συντάξεων, εφαρμογή της ρύθμισης σε δόσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και καθιέρωση της ενιαίας είσπραξης εισφορών και φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.