Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H Πολωνία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα: Ζητάει από την Γερμανία να πληρώσει για τα εγκλήματα του Β’ ΠΠ

wwii_krakow_-_04
H Πολωνία δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων καθώς ο ηγέτης του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), Γιαροσλάβ Καζίνσκι δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να αιτηθεί νέων πολεμικών επανορθώσεων για τις μαζικές απώλειες που υπέστη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια «ιστορική αντεπίθεση»
Το ζήτημα αφορά την Ελλάδα καθώς είναι ίσως οι μόνες χώρες που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα μάρκο ως αποζημίωση από τους Γερμανούς.
Η Πολωνία επί κομμουνιστικής κυβερνήσεως ψήφισε το 1953 παραίτηση από το δικαίωμα στο πλαίσιο της επίλυσης του «γερμανικού προβλήματος» στο πνεύμα της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Επί της ουσίας δέχτηκε την εντολή της Μόσχας να παραιτηθεί από τις όποιες αξιώσεις της γιατί τότε θα έπρεπε να πληρώσει αποζημιώσεις και η νεοϊδρυθείσα χώρα της Ανατολικής Γερμανίας
Στις 11 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο πολωνικό Κοινοβούλιο η έκθεση του κόμματος του Καζίνσκι, τα ευρήματά της οποίας θα έρθουν σε σύγκριση με εκείνα της ελληνικής αντίστοιχης έκθεσης

Πρέπει να γίνει κατανοητό το πως έγινε ευημερούσα χώρα η Γερμανία. Η ευνοϊκή ρύθμιση που επέβαλαν τότε για χάρη των δύο Γερμανιών ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση συνέβαλε στο μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα της χώρας.
Τώρα όμως η Γερμανία ζει εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων αφού τα δικά της πλεονάσματα είναι ελλείμματα των άλλων
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Άντονι Μασιέρεβιτς, τάχθηκε υπέρ της καταβολής γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε ότι η Πολωνία τότε ήταν κράτος-μαριονέτα της Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτοεξαίρεσης να έχει ληφθεί κατ’ εντολήν της τότε σοβιετικής Μόσχας.
Επί του πρακτέου πέραν των Εβραίων καμία χώρα δεν αποζημιώθηκε πραγματικά για όσα έκαναν οι Ναζί στον Β’ ΠΠ.
Ιδιαίτερα η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ρωσία υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από όλους τους Ευρωπαίους.
Η Ελλάδα εξήλθε εκ του πολέμου με κατεστραμένες όλες τις υποδομές της και με 700.000 νεκρούς. Πρωτοφανής μείωση του πληθυσμού από ασιτία, εξαθλίωση, σφαγές και εκτελέσεις.
Αν κανείς λάβει υπόψη ότι και οι Πολωνοί έχασαν έξι εκατομμύρια από τον πληθυσμό τους ενώ και οι καταστροφές στη χώρα ήταν τεράστιες γίνεται κατανοητό ότι η Γερμανία την γλύτωσε πολύ «φθηνά»
Η Γερμανία έχει 90 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα μηνιαίως από τις εξαγωγές της βιομηχανίας της και δεν  πληρώνει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση!
Και όχι μόνο αυτό αλλά επιζητεί από την Ελλάδα μια δεύτερη οικονομική γενοκτονία, να πληρώνει υπέρογκα χρέη και να έχει εξοντωτικά πλεονάσματα… επ’ άπειρον  για να πληρώνει τόκους και τοκοχρεολύσια
Λέει μάλιστα ότι ανέλαβε την πολιτική, ηθική και οικονομική ευθύνη για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε έχει «αυτοεξαγνιστεί»! Σπουδαία τα… λάχανα. 
Αν η Πολωνία κυνηγήσει νομικά την Γερμανία είναι ώρα να το κάνει και η Ελλάδα. Όπως αυτοί είναι ανελαστικοί με το «πρόγραμμα διάσωσης» της χώρας και δεν θέλουν ούτε καν να δώσουν μια γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους για λόγους προτεσταντικής τάξης και ηθικής έτσι θα πρέπει και εμείς να απαιτήσουμε τότε να ξεπληρώσουν τα εγκλήματα των προγόνων τους στην χώρα μας για λόγους ορθόδοξης δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.