Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν μας τρομοκρτούν. Μας εξοργίζουν

Γράφει ο mitsos175.

Πρώτα από όλα ας αναρωτηθούμε τι είναι Δικαιοσύνη. «Ορίζεται ως αγαθό που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά στον άλλον άνθρωπο. Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη των αρετών γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος, αλλά προς χάριν τρίτου».

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται αυτό που έγινε με την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια πράξη εκδίκησης. Δεν είναι καν αντίποινα αφού η Ηριάννα είναι «ένοχη» όχι επειδή έκανε κάποιο έγκλημα, αλλά γιατί σχετίστηκε με Αναρχικό! Θα το πω αλλιώς: Με τα ίδια στοιχεία, αν η Ηριάννα ήταν μέλος της ΝΔ και τα είχε με κάποιο βουλευτή της, θα καταδικάζονταν; Όχι, γιατί απλά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Δεν το λένε Αναρχικοί, το λένε οι Επιστήμονες. Ότι το DNA κάποιες φορές μπορεί να μεταφερθεί, από μόνο του είναι σημαντικό αλλά όχι αρκετό, ότι το δείγμα δεν είχε αρκετό DNA γιατί ήταν «κακής ποιότητας» κλπ.


Αλλά η κοπέλα αυτή σχετίστηκε με Αναρχικό, τον οποίο δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν παρά το ότι προσπάθησαν. Έτσι στράφηκαν στους συγγενείς και τους φίλους του. Πρόκειται λοιπόν για καθαρά εχθρική πράξη, για απόπειρα τρομοκρατίας του χώρου. Φυσικά αυτό θα έχει απάντηση.

Επίσης όλο και περισσότεροι βλέπουν κάποια πράγματα που τους εξοργίζουν:
Άτομα που έκαναν πολύ μεγάλο κακό στους συνανθρώπους μας είναι έξω ελεύθεροι, οχυρωμένοι πολλές φορές πίσω από την «παραγραφή», δηλαδή ενός αισχρού νόμου που αθωώνει τα λαμόγια τους πολιτικούς. Επιπλέον, αν ζητήσουν οι ξένοι δυνάστες την απαλλαγή κάποιου που κατηγορείται για πολύ σοβαρά παραπτώματα, εκεί η διάκριση εξουσιών και η αμεροληψία... πάει περίπατο.

Οι δικαστές και οι πολιτικοί σκοτώνονται να εκτελέσουν τις εντολές. Έτσι για κλέφτες υπουργούς, απατεώνες δημάρχους, ακόμα και δολοφόνους, οι Έλληνες δικαστές είναι πολύ επιεικείς.
Εντάξει, δέχομαι ότι η Επιείκεια ταιριάζει στη Δικαιοσύνη, έστω κι αν οι ένοχοι ουδόλως έχουν μετανοήσει, όπως φαίνεται από δηλώσεις τους. Δεν πρέπει όμως να ισχύει για όλους;

Η Δημοκρατία δεν φοβόνταν τον Παττακό, ο οποίος την κατέλυσε μαζί με του άλλους χουντικούς, αλλά τρέμει την Ηριάννα! Στον δικτάτορα αναγνώρισε ότι πρέπει να βγει, γιατί κινδύνευε η υγεία του. Ας πέθανε δεκαετίες μετά στα... 104! Για τον Περικλή δεν δέχεται βλάβη της υγείας. Αν όμως πάθει κάτι θα είναι σαν να τον εκτέλεσαν οι ίδιοι.

Τέτοιες αποφάσεις είναι πολύ προκλητικές. Αποφάσεις όπως η αθώωση βασανιστών, αποφάσεις όπως η απόρριψη άδειας στο Ρωμανό και πλήθος άλλες δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο. Φυσικά στον πόλεμο που ξεκίνησαν οι εκμεταλλευτές, ο καθένας θα αγωνιστεί, όπως μπορεί.
Τα δυο μέτρα και σταθμά εξοργίζουν. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη χωρίς Ισότητα, χωρίς Ελευθερία, χωρίς Λογική και χωρίς Επιείκεια. Δεν υπάρχει Γαλήνη, Ηρεμία, Ειρήνη μέσα σε καθεστώς αδικίας και φόβου.

Εξοργίζει επίσης το γεγονός ότι, αν περάσει αυτή η αδικία, αυτή η κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλοι μπορούμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι. Όχι για τις Πράξεις μας, όπως ορίζει το Δίκαιο αλλά για τις ιδέες, ή τη σχέσεις μας!

Οι δικαστές επέλεξαν να μας γυρίσουν σε εποχές που διωκόμασταν, επειδή είχαμε συγγενείς αντίθετους στο καθεστώς, στο σύστημα. Δεν έμαθαν όμως. Γιατί όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μας εξαλείψουν, να μας υποτάξουν, έστω να μας τρομάξουν, όπως ήθελαν, αλλά μας δυνάμωσαν. Έτσι θα γίνει και πάλι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.