Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη ΛΑΡΚΟ












http://www.ypeka.gr  » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη ΛΑΡΚΟ
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη ΛΑΡΚΟ
 Αθήνα,  28 Ιουλίου 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Στις ευθύνες των διοικήσεων που διορίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις στη ΛΑΡΚΟ αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας, σήμερα, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η συζήτηση για την κατάσταση στην εταιρεία προκλήθηκε από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τους οποίους ο Υπουργός ευχαρίστησε, καθώς του έδωσαν «αφορμή να θυμίσω μερικές από τις διοικητικές πρακτικές της αντιπολίτευσης στο παρελθόν, που είχαν ως βασικό τους χαρακτηριστικό την κακοδιαχείριση και την άσκηση πολιτικής στη βάση της ψηφοθηρίας και του βολέματος ημετέρων».
 
Ο Υπουργός, έκανε λεπτομερή ιστορική αναδρομή στις στρατηγικά λάθος επιλογές των διορισμένων από την αντιπολίτευση διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ, όπου κατάφεραν να οδηγήσουν μία κερδοφόρα εταιρία στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες επιλογές και καταθέτοντας στοιχεία για διορισμούς ημετέρων.
 
Υπογράμμισε ότι η ΛΑΡΚΟ ακόμα και σήμερα, παρά τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση, παραμένει μια εξωστρεφή εταιρεία, με σημαντική συμβολή στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, καθώς διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό με τεράστια εμπειρία. Επανέλαβε τη σαφή θέση της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας, την πρόθεση της να την εντάξει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ.
 
Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει για την αντιμετώπιση των βασικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη σχεδιασμού ενός βραχυπρόθεσμου πλάνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας, καθώς και μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, που θα την καταστήσει ισχυρή στο μέλλον. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη διαλόγου,  συνεργασίας και αμοιβαίων υποχωρήσεων από όλες τις πλευρές, διοίκηση, μετόχους και εργαζομένους, ενόψει των δύσκολων αποφάσεων που, όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν το φθινόπωρο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.