Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο συνάνθρωπος ως εμπόρευμα ,,,


Γράφει ο mitsos175.

«Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση παιδοφιλίας, με δράστη έναν 55χρονο επιχειρηματία από τον Βόλο και θύμα ένα 14χρονο κορίτσι, που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Πρόκειται για έναν «άνθρωπο» υπεράνω υποψίας -όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις- καθώς είναι εύπορος επιχειρηματίας του Βόλου, παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία την ώρα που επιχειρούσε να βιάσει το κορίτσι μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα. Άκουσαν τις φωνές της νεαρής κοπέλας που προσπαθούσε να αντισταθεί και εισέβαλαν την κατάλληλη στιγμή στο χώρο. Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του νησιού.


Συνελήφθη και η μητέρα για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, καθώς σύμφωνα πληροφορίες, ο επιχειρηματίας της έδινε χρήματα και άλλα δώρα προκειμένου να του δίνει για αντάλλαγμα τις κόρες της για την διασκέδασή του. Σε βάρος του επιχειρηματία και της μητέρας σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ η 14χρονη παρακολουθείται πλέον από παιδοψυχολόγους».

Καθάρματα υπήρχαν πάντοτε και πάντα θα υπάρχουν. «Στην αναμπουμπούλα όμως ο λύκος χαίρεται», έτσι, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, οι «λυκάνθρωποι» ξεσαλώνουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι, οι οποίοι έχουν χρήματα, νομίζουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ότι τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται.

Βλέπετε η παιδεραστία, ο βιασμός και παρόμοια εγκλήματα, διαπράττονται από άτομα ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, τάξης, φύλου κλπ. Όμως το χρήμα αρκετές φορές γίνεται μέσο, που ο διεστραμμένος θα δοκιμάσει να ικανοποιήσει τις ορέξεις και τα πάθη του.

Φυσικά υπάρχει ευθύνη τόσο για εκείνον που πουλά ανθρώπινη σάρκα, όσο και γι αυτόν που αγοράζει. Kυρίως για τον δεύτερο, αφού αυτός δημιουργεί τη «ζήτηση». Ο αμοραλισμός πάντως είναι ίδιος και για τον «δουλέμπορο» και για τον «πελάτη». Σε μια Κοινωνία Αλληλοσεβασμού, Ισότητας, Αλληλεγγύης, Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, τα φαινόμενα αυτά σίγουρα θα περιορίζονταν πολύ. Επίσης θα έλειπαν οι προϋποθέσεις τέτοιων αγοραπωλησιών.

Βλέπετε το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει είναι ότι «παλιά κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοικτές», λες και δεν υπήρχαν εγκλήματα παλαιότερα, αλλά εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν και μάλιστα πάρα πολλά. Γιατί οι Αιτίες τους είναι διαχρονικές, ενώ δεν αντιμετωπίζονται παρά μόνο εκ των υστέρων, κι αυτό σποραδικά. Απλά τότε δεν υπήρχε αυτή η τεράστια ροή πληροφοριών, αυτή η ταχύτητα στην ενημέρωση, που υπάρχει σήμερα.

Όταν αντιμετωπίζεται ο συνάνθρωπος ως εμπόρευμα τότε κάποιοι «κανίβαλοι» θα δοκιμάσουν ανθρώπινο κρέας, κάποιοι «βρικόλακες» θα πιούν αίμα. Κι οι άνθρωποι «θα πέφτουν συνεχώς από τα σύννεφα» βλέποντας τη διαφθορά να αυξάνει, ενώ θα αναρωτιούνται «που φτάσαμε».
Δεν φτάσαμε όμως πουθενά. Σε αυτό το σημείο βρισκόμασταν πάντοτε, κολλημένοι στο βόθρο και πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.