Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνδικάτο ΙΓΜΕ προς Τσίπρα: Σε ποιων τις πιέσεις υποτάσσεσαι για το ξεπούλημα και την απαξίωση του;

ΙΓΜΕΤο Συνδικάτο ΙΓΜΕ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα, ζητεί συνάντηση μαζί του, ενώ παράλληλα εξαπολύει μύδρους κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Ιδρύματος και την απληρωσιά των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει: «Η απαξιωτική στάση του Υπουργού, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, στους επιστημονικούς, πανεπιστημιακούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και σους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανησυχούν για το ρόλο και το μέλλον του ΙΓΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτό, σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις που έδωσε στον ΣΜΕ για το ευέλικτο αναδιοργανωμένο ΙΓΜΕ μας βάζουν σε σοβαρές υποψίες ότι η όλη καθυστέρηση στην επανέναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου και η ουσιαστική απαξίωση του δρομολογούν ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στον Ορυκτό Πλούτο για “ζεστά” κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά θα υπονομεύουν το δημόσιο και ερευνητικό αποκεντρωμένο χαρακτήρα του».

«Φαίνεται», τονίζει το Συνδικάτο, «πως η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι αυτή της εκποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, για την οποία δεν θα απαιτείται η παρουσία του ΙΓΜΕ με την σημερινή του μορφή. Παράλληλα ενδιαφέρεται ώστε το “νέο” ΙΓΜΕ να έχει εργαζόμενους νυν και τέως χωρίς δικαιώματα». Όπως, δε, καταγγέλλει, με προκλητικό τρόπο ο Γ. Σταθάκης προσβάλλοντας την Βουλή, αλλά και τη δικαιοσύνη «διακήρυξε την πρόθεση του για ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημαπροκειμένου να καταργήσει τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για να “φάει” αποζημιώσεις παλαιών και νέων εργαζομένων στο ΙΓΜΕ».
Δυστυχώς, συνεχίζει, ακριβώς δύο χρόνια μετά την απόφαση του υπουργού ΥΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, με την οποία επανασυστάθηκε το ΙΓΜΕ, δικαιώνοντας τους επίμονους και μαχητικούς αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις 130 εργαζομένων, από το “λουκέτο” του ΙΓΜΕ επί Παπακωνσταντίνου το 2011, μέχρι και την ημέρα που δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ τον Ιούνιο του 2015, η σημερινή κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για το Ινστιτούτο, την οποία ο υπουργός δεν τολμά να την συζητήσει με τους εργαζόμενους.
«Έχουμε υπόψη», επισημαίνει το Συνδικάτο ΙΓΜΕ προς τον Πρωθυπουργό, «ότι σε διάφορες κομματικές σας δηλώσεις επικαλείσθε την υποταγή των οραμάτων και των δεσμεύσεων σας απέναντι στο ελληνικό λαό στις πιέσεις των “εταίρων σας”. Άραγε σε ποιων τις πιέσεις υποτάσσεται η κυβέρνησή σας για αυτή την εγκληματική αδιαφορία απέναντι στο ΙΓΜΕ;».
Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ, απευθυνόμενο αυτή τη φορά στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί «τόσο σε επίπεδο οργάνων (Πρόεδρος, Γραμματέας, ΠΓ), όσο και σε επίπεδο θεσμών (Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές) να πάρετε τις πολιτικές πρωτοβουλίες για άμεση αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων μας που συνοψίζονται:
– στην άμεση επαναλειτουργία του Ινστιτούτου με τον διορισμό Διοίκησης και τη διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού.
– στην επανέναρξη και συνέχιση του ερευνητικού έργου και όλων των δράσεων του Ινστιτούτου, καθώς και την οριστική έγκριση των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020 που εξακολουθεί να εκκρεμεί.
Βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησης του έργου του ΙΓΜΕ αποτελούν:
– H επίσπευση προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης υποστελέχωσης του Ινστιτούτου.
– Η κατάρτιση ενός συγκροτημένου και δίκαιου σχεδίου συνολικής και οριστικής αντιμετώπισης των οικονομικών υποχρεώσεων του Ινστιτούτου προς τους εργαζόμενους, νυν και πρώην, το οποίο να μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης και συμφωνίας με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.