Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Ευρώπη αισθάνεται άσχημα χωρίς τον Καντάφι. Και έχει ήδη σχεδόν αποφασίσει


europi-aisthanetai-asxima-xoris-kantafi-exei-sxedon-apofasisei-620x363Η Ευρώπη έχει να επιλέξει. Είτε να χτίσει φράχτες στις παραλίες, ή να συμφωνήσει με τον πρώην σύμμαχο του  Καντάφι ως ηγέτη  της Λιβύης. Άλλη μέθοδος που θα της επιτρέψει να  προστατευθεί από το νέο κύμα των μεταναστών , δεν υπάρχει φαινομενικά.
Οι Βρυξέλλες αναπτύσσουν μέτρα για τη βοήθεια στην Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει  άγνωστη εισροή προσφύγων από τις αφρικανικές χώρες. Για το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα Απένινα  από την Αφρική έφτασαν  περίπου 85 χιλιάδες, δηλαδή το ένα τρίτο περισσότερο από ό, τι για την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Η Ιταλία δεν μπορεί να  αντιμετωπίσει πλέον  την εισροή προσφύγων και ζητά τη βοήθεια άλλων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η  Γερμανία πρώτη  απάντησε στο κάλεσμα. Το Βερολίνο ανέφερε ότι θα αυξήσει την ποσόστωση υποδοχής των προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία από 500 σε 750 άτομα το μήνα. Επιπλέον, η Γερμανία θα παράσχει στη Ρώμη οικονομική ενίσχυση. Άλλες χώρες της Ευρώπης δεν βιάζονται ούτε με δηλώσεις, ούτε με χρήματα ακόμα, αλλά σκληραίνουν  την πολιτική μετανάστευσης. Στην ίδια την  Ιταλία οι μετανάστες έχασαν το δικαίωμα να υποβάλουν την προσφυγή σε άρνηση σε καταφύγιο.

Η Γαλλία μείωσε τον κατάλογο των χωρών όπου δέχεται πρόσφυφες οι άλλοι είναι επικίνδυνοι και επιστρέφονται. Και η Ουγγαρία γενικά αρνείται να αποδεχθεί μετανάστες ακόμη και υπό την απειλή κυρώσεων από τις Βρυξέλλες. Είναι γνωστό ότι οι ουγγρικές αρχές έχτισαν φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία. Και ο Βουλευτής  τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε να διακοσμήσουν  αυτόν  το φράχτη με τις κεφαλές χοιρινού κρέατος. Το σκάνδαλο ήταν τεράστιο. Οι αρχές του Λουξεμβούργου πρότειναν να αποκλειστεί η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρηθεί η ενότητα και οι αξίες της ΕΕ.
Ωστόσο, ένα άλλο  ήταν απολύτως ήδη απροσδόκητο – στον κατάλογο των χωρών με την πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική, πρωτοστατεί  η φιλόξενη Γερμανία , προφανώς. Οι αρχές της χώρας πέρυσι αρνήθηκαν να παράσχουν καταφύγιο  στο  σχεδόν μισό των 700 χιλιάδων που υπέβαλαν την αίτηση. Το 2016 οι Γερμανοί έχουν στείλει στο στο σπίτι τους ρεκόρ  μεταναστών – 80 χιλιάδες άτομα. Και φέτος, όπως αναμένεται, το ρεκόρ θα σπάσει.
Τώρα είναι  η πιο ισχυρή η ροή των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη – από την Αφρική. Πιο συγκεκριμένα – από το έδαφος της Λιβύης όπου δεν υφίσταται μια κυβέρνηση , αλλά η πολλαπλή εξουσία εξακολουθεί να παρατηρείται ακόμα. Δηλαδή, απουσία οποιασδήποτε εξουσίας. Στην Τρίπολη, στα δυτικά της χώρας, υπάρχει εθνική κυβέρνηση ενότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Το δεύτερο κέντρο – το εκλεγμένο κοινοβούλιο που βρίσκεται στην πόλη Tobruk, στα ανατολικά. Ταυτόχρονα, σημαντικό μέρος της Λιβύης ελέγχεται από τις ομάδες ισλαμικών ριζοσπαστών που συνδέονται με το ISIL και την Αλ Κάιντα (απαγορευμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Ρωσική Ομοσπονδία).
Υπάρχει μια ακόμη δύναμη – ‘Ο εθνικός στρατός της Λιβύης’ του Στρατάρχη Khalifa Haftar. Την προηγούμενη ημέρα δήλωσε τη σύλληψη της Βεγγάζης – της δεύτερης μεγάλης πόλης της χώρας, του κέντρου πετρελαϊκών πεδίων και του σημαντικού θαλάσσιου λιμένα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναγνωρίσουν  τον Στρατάρχη ήδη στο άμεσο μέλλον ως τον αρμόδιο κυβερνήτη της Λιβύης, ο οποίος, αντίθετα με  τους άλλους, έχει την πραγματική δύναμη. Ο Χάφταρ που σπόυδασε  στην ΕΣΣΔ θεωρείται στη Δύση ο Φιλορώσος ηγέτης. Το 2016 επισκέφθηκε τη Μόσχα δύο φορές για διαπραγματεύσεις με τις ρωσικές αρχές. Αλλά, από την άλλη πλευρά, ο Haftar έχει περάσει σχεδόν 20 χρόνια στις ΗΠΑ και μάλιστα, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεργάστηκε με τη CIA.
Και στις Βρυξέλλες πρώτα απ ‘όλα ελπίζουν  ότι με την έλευση  του Haftar στην εξουσία από το έδαφος της Λιβύης θα σταματήσει η εισροή των Αφρικανών προσφύγων στην Ευρώπη. Όπως ήταν κατά την εποχή του Μουαμάρ Καντάφι. Ειδικά ο Haftar ήταν ένας από τους συναδέλφους Καντάφι στην εποχή του …
Θέλω απλώς να σας ρωτήσω, γιατί δεν σκεφτόσαστε   τους μετανάστες και τις  πιθανές  «εισροές» στις Βρυξέλλες πριν ανατρέψετε  τον Καντάφι; Ή αυτό που γίνεται με τον Trump,  ήταν αδύνατο να το κάνει ο   Ομπάμα;
Και τώρα που δεν επιτρέπει ο Διας να φάτε  το βόδι τι κάνετε;
Και αν ο Ομπάμα έχει πει, για παράδειγμα, ότι είναι απαραίτητο να κρεμάσετε  κάποιον από από τους επικεφαλής των Βρυξελλών, θα τον κρεμάγατε; και θα ζούσατε   περαιτέρω όμορφα  κάτω από την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ, αν δεν ήταν οι  πρόσφυγες και …η  Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τους παράνομους μετανάστες. Πιθανότατα, μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Και για τη Ρωσία ο Ομπάμα τους είχε  πει, ότι είναι σαν τον φοβερό  ebola. Η Κλίντον είχε πολλά πράγματα να πει. Για παράδειγμα, για τη δολοφονία του αμερικανικού πρεσβευτή στη Λιβύη. Αλλά το Trump έχει έρθει …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.