Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΔΗ.ΣΥ. με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ



ΠΑΣΟΚΣυνάντηση Αντιπροσωπείας της ΔΗ.ΣΥ. με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ

Αντιπροσωπεία της ΔΗ.ΣΥ. με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Δ/ντή της Κ.Ο. Βασίλη ΄Εξαρχο συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για την απαξίωση της Εταιρείας, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που δεν ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις που παράγουν πλούτο για τη χώρα, οδηγεί  την επιχείρηση σε αδιέξοδο και κλείσιμο.

Η ΔΗ.ΣΥ. αντί για υποσχέσεις και κούφια λόγια:
α) Συμφώνησε με τους εργαζόμενους να ζητήσει δια της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και  Εμπορίου στην οποία να κληθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η Διοίκηση της Εταιρείας, τα Σωματεία Εργαζομένων, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι βασικοί μέτοχοι που είναι η Εθνική Τράπεζα και Δ.Ε.Η..
Η ανάγκη άμεσης σύγκλισης της Επιτροπής πηγάζει από το γεγονός ότι αναμένεται σύντομα η δημοσίευση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χωρίς να υπάρχει Κυβερνητικό Σχέδιο για την επόμενη μέρα.


β) Πρότεινε και αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι να επιδιωχθεί η  κατάρτιση Βιώσιμου Σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό  της Εταιρείας που θα διασφαλίζει την παραγωγική λειτουργία και τις θέσεις εργασίας.
 ___________________________________________________________________________________________

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2017
Προς:  την Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας
                                                                 Παραγωγής και Εμπορίου
κ. Καφαντάρη Φωτίου Χαρούλα (Χαρά)


Θέμα:Σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ & ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε

Δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που αφορούν την ΛΑΡΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ & ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., ζητάμε τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της εταιρείας και το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιβίωσή της.Στην επιτροπή ζητάμε να παραστούν ο αρμόδιος Υπουργός, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ως βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., Κ.Κ.Ε, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, και ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προκειμένου να συνυπογράψουν το παρόν αίτημά μας.
 Οι αιτούντες Βουλευτές

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Τζελέπης Μιχάλης
Αρβανιτίδης Γιώργος
Μανιάτης Γιάννης
Κεγκέρογλου Βασίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.