Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ Κινητοποίηση ενάντια σε οκτώ απολύσεις αύριο στη Λάρυμνα

Από παλιότερη κινητοποίηση
http://www.902.gr
Σε οκτώ απολύσεις προχωράει αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου εργολάβος της ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Συγκολλητών - Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί μπροστά στα γραφεία του εργοστασίου Λάρυμνας.
«Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι, να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στο μόνιμο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ» τονίζει στο κάλεσμά του.
Επίσης αναφέρει: «Το Συνδικάτο μας σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ.

Με αφορμή αυτό το κύριο αίτημα των εργαζομένων αναδείξαμε και κάποια άμεσα αιτήματα που προκύπτουν από τα αντεργατικά αποτελέσματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.
Αυτά τα αιτήματα είναι:
- Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσώλη.
- Να δοθούν οι ωροκτυπήσεις τους από τη ΛΑΡΚΟ, μιας και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε καταγγελία με στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία που διαπίστωσαν και τη διεκδίκηση των οφειλών τους.
- Σε περίπτωση που αλλάξει εργολάβος, η ΛΑΡΚΟ να διασφαλίσει για λόγους ασφαλείας ο νέος εργολάβος να πάρει ως προσωπικό το υπάρχον.
Παρά το διάλογο 8 μηνών και τις δεσμεύσεις της διοίκησης ότι θα επιλυθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού κ. Σταθάκη την προηγούμενη εβδομάδα, του βουλευτή κ. Σαρακιώτη και του προέδρου της ΛΑΡΚΟ ότι θα μεριμνήσουν για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προκύψει διάλογος σε οποιαδήποτε απόφαση τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους.
Αύριο 01/08/2017 8 εργαζόμενοι των 580 ευρώ μένουν άνεργοι γιατί δεν τους προσλαμβάνει ο νέος εργολάβος και προσλαμβάνει καινούργιους χωρίς εμπειρία, πιο φθηνούς ακόμη.
Μένουν άνεργοι, πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες, με εκκρεμότητα την καταβολή δεδουλευμένων, την τακτοποίηση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα 8 μηνών και η ΛΑΡΚΟ αρνείται να τους δώσει τις ωροκτυπήσεις για να τα διεκδικήσουν.
Το Συνδικάτο μας, καταγγέλλοντας κυβέρνηση, διοίκηση και διεύθυνση που κάνουν πλάτες στους εργολάβους, μπαίνει μπροστά και διεκδικούμε την επίλυση του προβλήματος εδώ και τώρα.
Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε με διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία του εργοστασίου Λάρυμνας και θα κλιμακώσουμε αν δεν υπάρχει κάτι θετικό.
Καλέσαμε το Επιχειρησιακό Σωματείο να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, ενημερώσαμε την ΠΟΕΜ και το ΕΚΛ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τις ΛΑΡΚΟ αύριο 01/08/2017 στις 6.00 να συμπαρασταθούν στους απολυμένους συναδέλφους, σήμερα είναι 8 αύριο θα είναι πολλοί.
Καλούμε όλα τα Συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.