Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Ημέρα απεργιακής κινητοποίησης είναι η Πέμπτη 27 Ιουλίου για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στη Λαμία, επιχειρώντας να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με ανακοίνωσή τους «εκφράζουν την ενεργή συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στην 24ωρη απεργία τους, με στόχο την ανάπτυξη και τη στήριξη της εταιρίας».
Όπως αναφέρει το Συνδικάτο ΙΓΜΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει όρους βιωσιμότητας και αναπτυξιακής προοπτικής στη ΛΑΡΚΟ, μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές – μεταλλουργικές εταιρίες της Ευρώπης, ιδιοκτήτη ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων ελληνικής γης, με διαπιστωμένα κοιτάσματα νικελίου αξίας περίπου 20 δις ευρώ.

Μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές επιχειρήσεις της χώρας που εδώ και 60 χρόνια στηρίζει την εθνική οικονομία με περίπου ένα εκατομμύριο $ την ημέρα σε ξένο συνάλλαγμα, που στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες έξι νομών και εξασφαλίζει άμεσο εισόδημα σε πάνω από 20.000 έλληνες πολίτες».
Επίσης τονίζουν πως: «Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ έχουν συντάξει και προτείνει στο παρελθόν προτάσεις συνεργασίας και στήριξης της ΛΑΡΚΟ με την επιστημονική συμβολή του ΙΓΜΕ, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου και η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας. Βρίσκονται στη διάθεση της πολιτείας που οφείλει να στηρίξει τέτοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.