Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λεφτά (για το ΝΑΤΟ) υπάρχουν!

Κι όμως στην Ελλάδα υπάρχει ένας τομέας που δεν μας πιάνει κανείς: Οι ΝΑΤΟικές δαπάνες! Η Ελλάδα φιγουράρει 2ηστη λίστα των καλοπληρωτών στο ΝΑΤΟ – μόνο οι ΗΠΑ μας… νικάνε.
Η χώρα των Μνημονίων διαθέτει σταθερά σε ΝΑΤΟικές δαπάνες πάνω από το 2% του ΑΕΠ της (είναι μια από μόλις από τις 6 χώρες από τις 29 του ΝΑΤΟ που το «καταφέρνουν»). Ειδικά φέτος θα καταβάλει σε αυτό το σύγχρονο «ταμείο της Δήλου» το 2,32% του ΑΕΠ της.
Τα προηγούμενα σημαίνουν τα εξής:

α) Το 2017 η Ελλάδα θα καταβάλει στο ΝΑΤΟ ποσό 4,2 δις. Θυμίζουμε ότι για μια δόση 7,5 δις από τους δανειστές μας ψηφίστηκε ένα 4ο Μνημόνιο που αφανίζει το αφορολόγητο για τους μισθωτούς, που περικόπτει εκ νέου τις συντάξεις πείνας και  διαρκεί μέχρι το 2060!
β) Από την έναρξη της κρίσης, δηλαδή την περίοδο 2009 – 2017, προκύπτει ότι η χώρα μας εν μέσω Μνημονίων έχει διαθέσει στο ΝΑΤΟ ένα ποσό που ξεπερνάει τα 35 δις!
Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι όλα αυτά – που δεν βρίσκουν θέση στις διάφορες εξεταστικές περί τα εξοπλιστικά – είναι «αναγκαία» για την «ασφάλεια» της χώρας (όπως άλλωστε τα Μνημόνια είναι «αναγκαία» για τη «σωτηρία» της χώρας).
Να τους θυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει απαντήσει – ακόμα – αν τα Ίμια είναι Ίμια ή «Καρντάκ και ότι (και) με δική του σημαία τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν το ελληνικό FIR στο Αιγαίο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.