Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

24ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ


Με στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου.
Η απεργία θα γίνει με σχετικές αποφάσεις των εργατικών κέντρων στη δύναμη των οποίων υπάρχουν σωματεία της επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωσησ τη Λαμία, για την ίδια ημέρα της απεργίας, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο της Εύβοιας αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24 ώρης απεργίας την Πέμπτη 27/7/2017 από ώρα 7 π.μ για τα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ με θέμα «Μέλλον της ΛΑΡΚΟ».
Την ίδια μέρα θα απεργήσουν και άλλα Εργατικά Κέντρα που δραστηριοποιούνται στο νομό τους εργοστάσια και εργασίες της ΛΑΡΚΟ.
Όλοι μαζί θα συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν όλα τα σωματεία του ομίλου της ΛΑΡΚΟ στην Λαμία».
Σε κοινή τους ανακοίνωση τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η εταιρία έχει φτάσει σε αδιέξοδο το τελευταίο διάστημα, αντιμετωπίζει θέμα ρευστότητας, ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός , το μέλλον της πιο βαριάς βιομηχανίας είναι σκοτεινό και αβέβαιο.
Η Διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση με την κυβέρνηση πρότεινε σενάρια που μιλάνε για διαθεσιμότητες του προσωπικού και περικοπές σε κεκτημένα.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αντιδρούμε στα μέτρα αυτά και ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να μας δεχθεί για να δώσουμε λύσεις».
Bασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς υποχώρηση στακεκτημένα τους, σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρίας, ώστε να έχει φουλ παραγωγή και να μην υλοποιηθούν σχέδια όπως διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, κόψιμο επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.