Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Από την… μεταλιτότητα στο απόλυτο τέλμα

apo-tin-metalitotita-sto-apoluto-telma
Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όχι λόγω των δανειστών ή των μνημονίων, αλλά λόγω της παντελούς έλλειψης σοβαρότητας των πολιτικών της.
Της πλήρους διάλυσης ενός πολιτικού συστήματος που κοιτάει την πάρτη του και δεν βάζει την πατρίδα μπροστά απ’ όλα. Και που δείχνει να μην έχει όραμα, σχέδιο, εθνικούς στόχους για να πιάσει.
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, μετά από τη συμφωνία – ντροπή του Eurogroup τι έχουμε: Μια κυβέρνηση να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και με πλήρη αίσθηση της κοροϊδίας που κάνει να εμφανίζεται σαν «σωτήρας» ενώ είναι «καταστροφέας».
Και μια αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική, να μοιάζει με παραζαλισμένο κοτόπουλο που περπατά σαν μεθυσμένο και δεν μπορεί να καταλάβει τι το χτύπησε στο κεφάλι.
Τρεις ημέρες τώρα δεν ακούσαμε ούτε μια σοβαρή άποψη, ούτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει προκαταβολικά τη γιορτή των μασκαράδων κι έχει βάλει τη μάσκα του καραγκιόζη που κάνει βλακείες για να ξεχαστεί η πίκρα.
Ο Σπίρτζης γιορτάζει την απελευθέρωση από την κρίση, όμοια μ’ αυτήν των Ιωαννίνων και δε σηκώνονται οι πέτρες να αρχίσουν να τον βαράνε γιατί το τερμάτισε.

Ο δε Πετρόπουλος ή «αγαπούλας» αφού όλοι στο δρόμο τον σταματούν και τον ευχαριστούν, λέει ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρό όπλο την… κοινωνική στήριξη. Μα για ποια στήριξη μιλά όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε λίγο θα περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και η… Φώφη;
Οι υπεύθυνοι για τη διαπραγμάτευση υπουργοί, ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης έχουν εξαφανιστεί αν και είναι οι μόνοι που ξέρουν τι έγινε στις Βρυξέλλες. Καλά να μη μιλιούνται μεταξύ τους, αλλά να τους ψάχνουν για να δώσουν εξηγήσεις;
Ο δε πρωθυπουργός έχει ξαμολήσει τα επικοινωνιακά μαντρόσκυλά του και λένε ό,τι παπάτζα του ’ρθει του καθενός. Μέχρι και ο Δραγασάκης ξύπνησε και μιλά για… μεταλιτότητα. Ένας ακόμη νεολογισμός ανοησίας της Αριστεράς.
Κι όλοι μαζί να στήνουν μια φθηνή προπαγάνδα με πληρωμένους δημοσιογράφους, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και μια δράκα ξεπουλημένων που θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Κι από την άλλη η ΝΔ να μην ξέρει τι να κάνει. Ο Κυριάκος να έχει… συναχωθεί και να φταρνίζεται και το κόμμα να έχει πάθει πνευμονία. Παντελής απουσία μιας αντιπολίτευσης που μοιάζει να μην έχει προσανατολισμό, να μην μπορεί να αρθρώσει μια σοβαρή πρόταση και το μόνο που κάνει είναι να περιμένει τον Μητσοτάκη να αναρρώσει ή τον Άδωνι να πλακώνεται στα παράθυρα και τα ραδιόφωνα.
Και η χώρα να βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο. Είτε η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί είτε θα γίνει και όλα τα επώδυνα μέτρα θα πέσουν πάνω από τα κεφάλια μας με μηδέν αποτέλεσμα. Για να μη μιλήσουμε για τα άλλα κόμματα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ενώ ο Λεβέντης έγινε ο λαγός του Τσίπρα κάνοντας ερώτηση για να απαντήσει ο πρωθυπουργός αύριο στη Βουλή. Και να πει τι; Για τη μεγάλη συμφωνία που είναι ιστορική όπως έγραψε και μια φυλλάδα που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ;
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο γιατί δεν υπάρχει σοβαρότητα. Από τη μια οι ψεύτες κι από την άλλη οι… lost in blue space. Από πού να πιαστείς και πώς να βρεις την ελπίδα σε κάτι που δείχνει να διαλύεται;
Στην παρούσα χρονική στιγμή η χώρα έχει την τελευταία της ευκαιρία. Όλα είναι ανοικτά, όλα είναι πιθανά. Από το να καταρρεύσουμε και να γυρίσουμε στη δραχμή μέχρι να κλείσουμε μια συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε, κάποιος άλλος θα εφαρμόσει, αλλά ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο λαός.
Πότε επιτέλους τα κόμματα θα σοβαρευτούν; Πότε θα μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί και θα δοθεί η απαραίτητη ελπίδα στους Έλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.