Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μια κοινωνια που βραζει και ενα πολιτικο συστημα που καταρεει.Το σταυροδρομι της επιλογης

thiasos-620x450
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώντας την Ελληνική κοινωνία γίνονται πολλές ζυμώσεις για την ίδρυση νέων πολιτικών φορέων, εκατοντάδες είναι πλέον οι συμπολίτες μας που από αγάπη ίσως από ίδιον συμφέρον ίσως από καιροσκοπισμό; προσπαθούν να ορθώσουν μια φωνή πολιτική αναζητώντας την ψήφο σας.
Ακούμε και νέους ανθρώπους άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί να ορθώνουν ανάστημα και να έχουν μια άποψη όλοι βέβαια μιλάνε με το λάβαρο στα χέρια της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί στη χώρα. Παρατηρούμε επίσης ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με την ενίσχυση των άκρων όπως κομματικούς σχηματισμούς τύπου χρυσής αυγής και αριστερών οργανώσεων τύπου ΚΚΕ μαρξιστικών και λενινιστικών απόψεων.
Σήμερα που η κοινωνία αναζητά ένα πολιτικό αποκούμπι να βασίσει τα όνειρα της, τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο για αυτήν και τις επόμενες γενιές, θα βγουν θα μας προτείνουν θα καταθέσουν τις ιδέες τους και τις απόψεις τους για την επίλυση των προβλημάτων πολλοί νεόκοποι πολιτικοί ταγοί πολλοί <<ΕΘΝΑΡΧΕΣ>> .
Με καταγγελτικό λόγο αντιμνημονιακής φιλοσοφίας πατριωτικής φωνής. Δημιουργούνται πολιτικοί φορείς από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά με την λογική αυτές είναι οι προτάσεις μας και πιστέψτε μας έχουμε καλές προθέσεις για την σωτηρία της χώρας. Όλοι μιλάνε για δημοκρατία ισονομία για λόγο στον πολίτη αλλά κανείς από αυτούς δεν αφουγκράζεται την ίδια την κοινωνία δεν έχει τα αυτιά να τους ακούσει τι έχουν να πουν και τι έχουν να προτείνουν παρά είναι ταμπουρωμένοι πίσω από τις ιδεοληψίες τους και προσπαθούν να πάρουν ένα κομμάτι από την πολιτική πίτα.

Όλοι οι πολιτικοί φορείς είτε παλαιοί είτε νέοι μας θυμίζουν περιοδεύον θιάσους οι οποίοι με μορφή φιέστας και θεάματος παρουσιάζουν κάποιες απόψεις χαϊδεύοντας αυτιά αγανακτισμένων ανθρώπων.Μας θυμίζουν ίσως εμπορικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν το προϊόν τους και όσους καταφέρουν να πείσουν. Όλοι οι πολιτικοί φορείς δυστυχώς δεν απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά σε ένα μέρος αυτής, το ΚΚΕ σε εργάτες. λες και σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν έμποροι βιοτέχνες και βιομήχανοι τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς επίσης.
Τα δεξιά κόμματα απευθύνονται σε εθνικιστές και ακροδεξιούς λες και δεν υπάρχουν άλλοι έλληνες, οι οικολόγοι σε αυτούς που έχουν περιβαλλοντολογική ευαισθησία λες και δεν υπάρχουν έλληνες που είναι ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα νομίζοντας ότι αυτοί έχουν την αποκλειστικότητα . όλοι ζητάνε μια θέση στον ήλιο του πολιτικού φάσματος. Αλλά κανείς μα κανείς δεν έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το που θέλουν να πάνε την χώρα με τι σχέδιο και τι σκοπούς και δράσεις Κύριοι το μόνο κόμμα που μπορεί να παράξει έργο και να είναι αποτελεσματικό είναι αυτό που απευθύνεται σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία από τον εργάτη μέχρι τον βιομήχανο από τον αγρότη μέχρι τον τραπεζίτη και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι η οικονομία και η κοινωνία πάει μπροστά μόνο εάν πάμε όλοι μαζί μπροστά μόνο μέσα από την σύνθεση θα έρθει το αποτέλεσμα με όραμα στόχους και σχέδιο όλα τα άλλα είναι τυχοδιωκτισμοί μόνο μέσα από την σύνθεση θα έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιδιώκουμε.
Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ένα και απλό η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα πολιτικό σταυροδρόμι και ψάχνει πιο δρόμο να πάρει αριστερά η δεξιά, καθημερινώς αλλάζει σκέψεις απόψεις ιδέες και δράσεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν φτάσει στην κάλπη ίσως να είναι αναποφάσιστος όσο ποτέ άλλοτε στην μεταπολιτευτική εποχή.
Σίγουρα αυτό είναι υγιείς γιατί πλέον όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την επιτακτική ανάγκη αλλαγής το δίλημμα όμως είναι πάμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα με παλιά υλικά η μια Ελλάδα με ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και με νέους ανθρώπους; Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει για αυτό επόμενη μέρα και ψάχνει τρόπους επιβίωσης με το να φτιάχνει νέους πολιτικούς σχηματισμούς με νέα λόγια που χαϊδεύουν και πάλι αυτιά αλλά όταν έρθει η ώρα θα εφαρμόσουν τις ίδιες πρακτικές και την ίδια πολιτική και για ακόμη μια φορά θα εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό.
Προσπαθούν να κορνιζάρουν τον πολιτικό τους φορέα μέσα στον ιδεολογικό χάρτη σε μια εποχή όμως που όλα τα οικονομικά μοντέλα έχουν αποτύχει και ο αριστερισμός αλλά και ο νεοφιλελευθερισμός. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι με τις προκαταλήψεις των ιδεολογιών του χθες που το μόνο που κατάφεραν ήταν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό. Το μέγαλο στοίχημα της κοινωνίας είναι η σύνθεση πως και με ποιο τρόπο θα βρούμε τον δρόμο της ευημερίας μέσα από την συμμετοχή όλων. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.