Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πείτε μου τώρα, καλοί μου χριστιανοί ...

Γράφει ο mitsos175

Ως Μαρξιστής είμαι αντίθετος σε κάθε θρησκεία. Παρόλα αυτά σέβομαι πολύ όσους πιστεύουν στα λόγια του Χριστού, του Μωάμεθ, του Βούδα κι των άλλων ιδρυτών θρησκειών. Εκτιμώ ιδιαίτερα όσους είναι ειλικρινείς, όσους προσπαθούν να κάνουν Πράξη τα πιστεύω τους. Στους πραγματικούς χριστιανούς λοιπόν θα απευθυνθώ σήμερα, για να τους ρωτήσω το εξής απλό: Τι είπε ο Ιησούς για τα παιδιά; Μήπως ο Ναζωραίος έβαλε κάποια διαχωριστική γραμμή, διαίρεσε τα παιδιά σε τέκνα χριστιανών και άλλων; Όχι. Είπε ξεκάθαρα "Κάτω τα χέρια από τα παιδιά. Αλλιώς να πάνε να πνιγούν όσοι πειράξουν αθώους". Αυτό ήταν το νόημα. Μάλιστα είπε ότι πρέπει να γίνουν οι μεγάλοι όπως τα παιδιά.

Πείτε μου τώρα, χριστιανοί, ο όρος "μετανάστες- κατακτητές" που αναφέρεται σε παιδιά, στέκει σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Χριστιανισμού; Η ανόητη αυτή φράση ειπώθηκε από το στόμα ενός ανωτάτου κληρικού. Είναι χριστιανός αυτός που το είπε; Ρωτάω εσάς, όσους πιστεύουν.

Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο, γιατί έχω απορίες. Ποιά είναι τα γνωρίσματα ενός κατακτητή; Ας δούμε μερικούς: Μέγας Αλέξανδρος, Ιούλιος Καίσαρας, Αττίλας, Τζένγκις Χαν, Μέγας Ναπολέων,
Αδόλφος Χίτλερ... Όλοι αυτοί είχαν στρατούς πολύ καλά εξοπλισμένους. Οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες είναι Άοπλοι. Κάθε κατακτητής λεηλατεί τη χώρα που κατέλαβε. Όπως οι σημερινοί κατακτητές της Ελλάδας, οι Τοκογλύφοι. Σίγουρα ο κατακτητής παίρνει ότι θέλει, αφήνοντας τον κόσμο παγωμένο και νηστικό. Δεν παρακαλά για δουλειά. Κάθε στρατός κατοχής κάνει τα πάντα για να παρατείνει το πλιάτσικο, την υποδούλωση. Έρχεται να διατάξει, όχι να ζητήσει βοήθεια. Δεν θέλει όπως οι πρόσφυγες να βγάλει χαρτιά. Που - για όνομα του Θεού, που λέτε πως πιστεύετε - βλέπετε εσείς έστω μια ομοιότητα μεταξύ παιδιών προσφύγων και "κατακτητών";

Γιατί λοιπόν ειπώθηκε τέτοιο ψέμα που ταυτόχρονα είναι μεγάλη προσβολή αφού οι πρόσφυγες ξεσπιτώθηκαν από κατακτητές; Γιατί το παπαδαριό - που δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιησού - κηρύττει το ρατσιστικό μίσος που είναι αντίθετο με τα λόγια του Ιδρυτή του Χριστιανισμού;

Για να απαντήσουμε ας δούμε κάποια πράγματα:

1) Οι θρησκείες την σύγχρονη εποχή υποχωρούν. Λογικό είναι, όσο ανακαλύπτουμε νέα πράγματα, κατανοούμε πως λειτουργεί ο κόσμος μας, όχι μόνο δεν έχουμε ανάγκη μεταφυσικών ερμηνειών, αλλά καταρρίπτονται και θεωρίες που υποστηρίζουν με πάθος διάφορες θρησκείες. Όσο η επιστήμη προχωρά η θρησκεία υποχωρεί.
2) Ο φονταμενταλισμός και ο φανατισμός είναι αντίδραση της θρησκείας στα προβλήματά της. Είναι ακριβώς επειδή οι φανατικοί διαπιστώνουν την υποχώρηση και νομίζουν ότι τους φταίνε οι άλλοι. Ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα "κυνήγι μαγισσών" για να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν την αποτυχία τους. Δεν δέχονται ότι απλά... ξεπεράστηκαν.
3) Το ιερατείο πάντα τα έχει καλά με την άρχουσα τάξη. Ακόμα και τους διωγμούς των Χριστιανών κάποιοι ιερείς των άλλων θρησκειών - που ήταν και αυτοκράτορες τους επέβαλαν. Έχαναν "πελάτες" που πήγαιναν αλλού.
4) Οι μετανάστες για τους πλούσιους είναι σκλάβοι. Πως όμως μια σύγχρονη κοινωνία θα δεχθεί μια συνεχιζόμενη και βαρύτερη εκμετάλλευση; Με το διχασμό. "Οι πρόσφυγες είναι έτσι, αλλιώς..." Ρατσιστές, οι πρόσφυγες είναι Άνθρωποι. Είμαι εγώ που γράφω, εσύ που διαβάζεις, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας... Αν επικρατήσει αυτή η νοοτροπία, σειρά έχουμε εμείς. Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποια διαφορά. Μετά το δέρμα, θα είναι το μαλλί ή τα μάτια. Κάθε ένας από μας είναι διαφορετικός. Σταματήστε τους λοιπόν, γιατί εμείς είμαστε ο στόχος.
5) Αφού οι πρόσφυγες θα πάνε σε Ελληνικά σχολεία, αφού θα δουν τον "καλύτερο" τρόπο ζωής, γιατί ανησυχούν οι παπάδες; Ακριβώς γι αυτό! Γιατί οι πρόσφυγες θα βιώνουν όλα τα άσχημα που ζούμε εμείς καθημερινά συν το ρατσισμό! Θα δουν κι εδώ αδικία, υποτίμηση της γυναίκας, ανελευθερία... μια από τα ίδια. Τότε ίσως κάποιοι δούνε την αλήθεια και γίνουν Κομμουνιστές. Αυτό, ούτε να το ακούσουν οι παπάδες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.