Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα παιδιά κινδυνεύουν από τη σύγχρονη ζωή: Αύξηση 40% του παιδικού καρκίνου σε 16 χρόνια!

kids-modern-life-1320x732

Η σύγχρονη ζωή σκοτώνει τα παιδιά, με τον αριθμό των νέων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο σε άνοδο 40 τοις εκατό κατά τα τελευταία 16 χρόνια λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των φυτοφαρμάκων, της κακής διατροφής και της ακτινοβολίας, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Νέα ανάλυση των στατιστικών της Βρετανικής κυβέρνησης από τους ερευνητές του φιλανθρωπικού οργίανισμού Παιδιών με Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου διαπστωσε ότι υπάρχουν σήμερα 1.300 περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως σε σύγκριση με το 1998, την πρώτη φορά που δημοσιεύθηκαν όλα τα σύνολα δεδομένων.
Η άνοδος είναι πιο εμφανής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες ηλικίας μεταξύ 15 και 24, όπου το ποσοστό περιστατικών έχει αυξηθεί από περίπου 10 περιπτώσεις στις 100.000 παιδιών σε περίπου 16.
Οι ερευνητές λένε ότι αν και κάποια από την άνοδο μπορεί να εξηγηθεί από τις βελτιώσεις στις διαγνώσεις καρκίνου και τον περισσότερο έλεγχο, η πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πιθανόν να προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ο Δρ Denis Henshaw, καθηγητής Επιπτώσεων Ακτινοβολίας στον Άνθρωπο, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και επιστημονικός σύμβουλος για Παιδιά με Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν μακράν ο μεγαλύτερος ένοχος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40 τοις εκατό της ανόδου, αλλά και άλλα στοιχεία του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι επίσης ένοχα.
Μεταξύ αυτών είναι η παχυσαρκία, τα φυτοφάρμακα και εισπνεόμενοι διαλύτες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η διακοπή του κιρκάδιου ρυθμού από πάρα πολύ έντονο φως τη νύχτα, η ακτινοβολία από ακτίνες Χ και η αξονική τομογραφία, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, τα μαγνητικά πεδία από γραμμές μεταφοράς ενέργειας, gadgets στα σπίτια, και, ενδεχομένως, η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα.
kids-with-gadgets-1024x614-990x594
Τα παιδιά περιβάλλονται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, προειδοποιούν οι επιστήμονες
«Αν κοιτάξει κανείς τα είδη καρκίνων, όπως η λευχαιμία παιδικής ηλικίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο,» είπε ο Δρ Henshaw. «Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε τα στοιχεία, και φοβάμαι γι’ αυτό φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
«Πολλά στοιχεία στον κατάλογο των περιβαλλοντικών αιτίων είναι τώρα γνωστό ότι είναι καρκινογόνα, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα φυτοφάρμακα και οι διαλύτες. Υπήρξε καλή έρευνα που να υποδηλώνει ότι η διατροφή της μητέρας μπορεί να βλάψει το DNA στο αίμα του ομφάλιου λώρου. Φως τη νύχτα ξέρουμε είναι μεγάλη αναστάτωση για το σώμα, το οποίο είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι σε βάρδιες έχουν τόσο κακή υγεία.
«Το μπάρμπεκιου, τα ηλεκτρικά πεδία των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας. Στεγνωτήρα μαλλιών. Είναι όλα αυτά τα πράγματα μαζί και φαίνεται ότι οι έφηβοι και οι νέοι έχουν πληγεί περισσότερο.
«Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι το πόσο δύσκολο είναι να αποφύγει κανείς πολλά από αυτά τα πράγματα. Πώς μπορείτε να αποφύγετε τη ρύπανση του αέρα; Μερικές φορές αισθανόμαστε να αγωνιζόμαστε για μια χαμένη μάχη».
Περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέοι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο στη Βρετανία και ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας ενός έως 14.
Στη Βρετανία, οι διαγνώσεις του καρκίνου του παχέος εντέρου μεταξύ των παιδιών και των νέων έχει αυξηθεί 200 τοις εκατό από το 1998, ενώ ο καρκίνος του θυρεοειδούς έχει διπλασιαστεί. Των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας έχουν επίσης αυξηθεί κατά 70 τοις εκατό και 50 τοις εκατό αντίστοιχα
Οι διαγνώσεις του καρκίνου του παχέος εντέρου μεταξύ των παιδιών και των νέων έχει αυξηθεί 200 τοις εκατό από το 1998, ενώ ο καρκίνος του θυρεοειδούς έχει διπλασιαστεί. Των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας έχουν επίσης αυξηθεί κατά 70 τοις εκατό και 50 τοις εκατό αντίστοιχα.
Η φιλανθρωπική οργάνωση εκτιμά ότι η αύξηση των περιπτώσεων κοστίζει τώρα στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ένα επιπλέον ποσό των £ 130 εκατ. το χρόνο σε σύγκριση με πριν από 16 χρόνια.
Αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι πολλοί καρκίνοι θα μπορούσε να προληφθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν νηπιαγωγείο για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, η μπογιά στα δωμάτια των παιδιών να μην έχει ως βάση το πετρέλαιο, αποφεύγοντας εργασίας με νυχτερινή βάρδια και επεξεργασμένα κρέατα στην εγκυμοσύνη.
Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν ενόψει του συνεδρίου για τον παιδικό καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.
cellphone-contracts-for-kids-990x662
Η κριτική επιτροπή εξετάζει το κατά πόσο τα τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αλλά οι επιστήμονες φοβούνται ότι μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση των περιπτώσεων
Άλλοι ειδικοί για τον καρκίνο δήλωσαν ότι είχαν επίσης παρατηρήσει μια αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου, αλλά προειδοποίησαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για τα αίτια. Η Νicola Smith, ανώτερη αξιωματικός πληροφοριών για την υγεία του Cancer Research UK, δήλωσε: «Κάθε αύξηση των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ανησυχητική, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι λιγότερο από το ένα τοις εκατό των περιπτώσεων του καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβαίνει σε παιδιά.
«Δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς προκαλεί τον καρκίνο στην παιδική ηλικία και η έρευνα δεν έχει δείξει μια σύνδεση με περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της παιδικής ηλικίας, όπως κληρονομικές γενετικές συνθήκες και η έκθεση σε ακτινοβολία – αλλά αυτά συνήθως δεν μπορούν να αποφευχθούν και κανείς δεν θα πρέπει να νιώθει ένοχος για ένα παιδί που παθαίνει καρκίνο.
«Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ενήλικες μπορούν να κάνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και είναι πάντα μια καλή ιδέα να δημιουργήσουν υγιείς συνήθειες ως μια οικογένεια, όπως το να τρώτε υγιεινά, να είναι ενεργοί και να απολαμβάνουν τον ήλιο με ασφάλεια».
H Kate Lee, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπίας του καρκίνου των παιδιών CLIC Sargent, δήλ ότι η διάγνωση του καρκίνου παιδί είναι μια τεράστια συναισθηματική και οικονομική επιβάρυνση για όλη την οικογένεια.
«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους το CLIC Sargent παρείχε υποστήριξη για περισσότερες από 7.100 οικογένειες, περισσότερο από ποτέ, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε ακόμα να φτάσουμε μόνο στα δύο από τα τρία αυτά τα παιδιά και τους νέους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο», πρόσθεσε.
«Δεδομένου ότι περισσότεροι νέοι ασθενείς με καρκίνο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, γνωρίζουμε κάθε μία από αυτές τις οικογένειες θα χρειαστεί υποστήριξη και εργαζόμαστε σκληρά ώστε μία ημέρα να είμαστε σε θέση να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες σε κάθε νέο ασθενή».
Παρά την αύξηση, περίπου το 80 τοις εκατό των ασθενών με καρκίνο του παιδιού τώρα επιβιώνουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Αλλά οι επιθετικές θεραπείες που λαμβάνουν ως παιδιά, μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μελλοντική υγεία τους, ακόμη και αν επιβιώσουν.
Ο εξωφρενικά αργός ρυθμός για να «καταλήξουν» οι αξιωματούχοι επιστήμονες «με σιγουριά» στη βλαπτικότητα της ασύρματης τεχνολογίας, των χημικών στη διατροφή κ.λ.π. εκτός από θυμό, προκαλεί και κόντρες στην επιστημονική κοινότητα, άγνοια ή και παραπληροφόρηση του κοινού, εφησυχασμό του μεγαλύτερου ποσοστού των γονέων και πολλά άλλα με θύματα αποκλειστικά τα παιδιά. Οι μοναδικοί κερδισμένοι στην όλη υπόθεση, είναι το ιατρικό και φαρμακευτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.