Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βλάκ Friday και αριστερές παπάτζες

blak-friday-kai-aristeres-papatzes
Όλη αυτή η ανοησία με την Black Friday είναι ακόμη ένα δείγμα της μαζικής κουλτούρας, της παγκοσμιοποίησης που διαμορφώνει καταναλωτικά πρότυπα. Σήμερα σε πολλά καταστήματα έγινε χαμός. Αξημέρωτα στην ουρά χιλιάδες για να μπουν στα καταστήματα να αγοράσουν προϊόντα που πιθανότατα δεν χρειάζονται.
Η Ελλάδα της κρίσης, της μιζέριας, των απλήρωτων φόρων, των εκατομμυρίων ανέργων είναι και η Ελλάδα των καταστημάτων που σήμερα θα κάνουν χρυσές δουλειές ξεφορτώνοντας πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μεγάλη αξία. Όποιος πήγε σε συγκεκριμένα καταστήματα θα διαπίστωσε ότι επρόκειτο τελικά για μια… μαρκετιά όπως λένε στην αγορά, ένα καλό marketing συγκεκριμένης αλυσίδας ηλεκτρονικών που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν κι άλλες κι έγινε ο σχετικός χαμός. Οι τιμές δεν είχαν και τεράστιες διαφορές ή μάλλον δεν είχαν καθόλου διαφορές με μια κανονική εκπτωτική περίοδο. Μόνο κάτι τηλεοράσεις και παιχνίδια που σε άλλη περίπτωση δεν θα τα αγόραζε κανείς ή κάτι βιβλία που είναι κανονικά για πέταμα είχαν μεγάλες εκπτώσεις της τάξης του 50%.
Αλλά για να καθίσει κάποιος επί ώρες έξω από ένα κατάστημα μόνο και μόνο για να αγοράσει μια τηλεόραση με 100 ευρώ την οποία μάλλον δεν χρειάζεται και που πιθανότατα να του χαλάσει σε λίγους μήνες επειδή πρόκειται για… σαραβαλάκι, δεν άξιζε ο κόπος. Μούφα η Black Friday γιατί όποιος έχει πάει στο εξωτερικό καταλαβαίνει τι σημαίνουν εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα όχι σε επιλεγμένα, στο στοκ που έχει η κάθε αλυσίδα και είναι βάρος.

Για να μην πούμε για τους ταλαίπωρους τους εργαζόμενους που θα φάνε μεγάλο «πακέτο» χωρίς πιθανότατα να πάρουν κάποιο μπόνους ή να καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας του. Σε γαλέρα δούλευε, σε γαλέρα θα συνεχίσει να δουλεύει.
Γενικώς πρόκειται για μια… Βλάκ Friday έτσι όπως στήνεται στην Ελλάδα. Άλλο να κάνεις πραγματικές εκπτώσεις και να αγοράζει ο κόσμος πράγματα που χρειάζεται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές κι άλλο αυτό το πανηγυράκι από το οποίο κερδισμένος θα βγει ο… αποθηκάριος που θα ξεφορτωθεί τη σαβούρα.
Όμως, πολύ… Βλάκ Friday βρε παιδί μου κι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή. Βγήκαν να καταδικάσουν την «αμερικανιά» και το κακό καταναλωτικό πρότυπο όπως είπαν, ενθυμούμενοι προφανώς τις μέρες που έκαναν επαναστατική γυμναστική στα κουτούκια πίνοντας ρετσίνα και καπνίζοντας μπάφους.
Τι λέτε ρε παιδιά που έχετε και άποψη ως δήθεν αριστεροί. Αμερικανιά όλο αυτό κι όχι ο Τσίπρας που προσπαθεί να μιμηθεί τους Αμερικάνους μιλώντας με περίεργη προφορά. Ή που βάφτισε το παιδί του Ερνέστο και η γυναίκα του δε λέγεται Περιστέρα αλλά Μπέτυ;
Δεν είναι πιο αμερικανιά όταν ο πρωθυπουργός σας έλεγε Go Home Μέρκελ και στο τέλος προσκύνησε τα πάντα και τους πάντες;
Φτάνουμε στο άλλο άκρο δηλαδή μόνο και μόνο για να το παίξουμε αριστεροί; Όλοι οι Συριζαίοι που καπνίζουνε πούρα και πίνουνε ουισκάκια να κάνουν και κριτική γιατί το καταναλωτικό πρότυπο δεν είναι καλό;
Από το «βλαχάρες, σας μάρανε η Βλάκ Friday» στο «Αριστεροί κακόμοιροι το παίζετε μίζεροι ενώ είστε τα μεγαλύτερα λαμόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.