Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όλη η αλήθεια για τα F35 που θέλει να αγοράσει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

F-35: Ενα πανάκριβο, άχρηστο αεροσκάφος αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών.

Αθλια προπαγάνδα πλασιέ όπλων που εκμεταλλεύονται τις δηλώσεις Ερντογάν

Με κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς μηχανή) και τον Αμερικάνικο στρατό να υπολογίζει το τελικό κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 350 εκατομμύρια, το F-35 είναι το ακριβότερο μέχρι σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει η Αεροπορία των ΗΠΑ. Με το τελικό κόστος του προγράμματος να αναμένεται τα ξεπεράσει το 1 Τρισεκατομμύριο Δολάρια, η συζήτηση γύρω από το αεροσκάφος αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι αρκετοί αναλυτές το θεωρούν και άχρηστο...

Το F-35 αποτελεί μια "καινοτόμα" ιδέα, στη βάση της οποίας υποτίθεται πως αντί να σχεδιαστούν 3 διαφορετικά αεροσκάφη (για Ναυτικό, Πεζοναύτες, Αεροπορία) θα σχεδιαζόταν μια κοινή πλατφόρμα, η οποία με "μικρές" τροποποιήσεις θα κάλυπτε τις ανάγκες και των τριών σωμάτων.

Τελικά θα έπρεπε να αντικαταστήσει τα A-10, F16, F18 και τα Harrier. Επομένως, το νέο αεροσκάφος θα έπρεπε να μπορεί να έχει δυνατότητες εγγύς υποστήριξης (για να αντικαταστήσει το A-10), αεροπορικής υπεροχής και βομβαρδισμού (για να αντικαταστήσει τα F-16 / F-18) και δυνατότητες κάθετης απογείωσης (Harrier / πεζοναύτες). Και "φυσικά", να έχει ταυτόχρονα και χαρακτηριστικά Stealth.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ήταν ένα πρόγραμμα πανάκριβο, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.