Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: Ποια είναι η αξία της;

ΛΑΡΚΟ: Ποια είναι η αξία της;newmoney
Άνοιξε η συζήτηση για την μεταλλουργία Λαρκο, η οποία αποτελεί ένα «αγκάθι» για το Δημόσιο, την ΔΕΗ, την Εθνική. Οποιαδήποτε εταιρεία με τα στοιχεία στον ιδιωτικό τομέα θα είχε οδηγηθεί σε κλείσιμο.
Ωστόσο, επειδή η ΛΑΡΚΟ απασχολεί εμμέσως περισσότερους εργαζόμενους στις τοπικές κοινωνίες παραμένει ανοικτή, όπως είχε παραδεχθεί και ο προηγούμενος υπουργός ενέργειας κ. Σκουρλέτης. Αρχικά, τίθεται θέμα λειτουργίας της ίδιας της επιχείρησης, δηλαδή τι μισθούς δίνει και πόσους το χρόνο. Μετά υπάρχουν τα δάνεια και φυσικά οι οφειλές προς την ΔΕΗ.
Για να την λειτουργήσει ένας ιδιώτης είναι παρά πολύ δύσκολο διότι πρέπει να φορτωθεί τον δανεισμό. Συνεπώς, πόσο κάνει η Λάρκο; Ναι, είναι απο τις πρώτες παραγωγούς νικελίου στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν στο τέλος της ημέρας παράγει ζημιές για όλους τοςυ φορολογούμενους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν η απάντηση είναι ένα ευρώ. Δηλαδή, την μεταβιβάζεις στον ιδιώτη ο οποίος θα δεσμευτεί ότι, θα επενδύσει τα περισσότερα. Διεθνώς, δεν υπάρχει άλλη λύση.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.