Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τρεις βόμβες έτοιμες να εκραγούν

treis-bombes-etoimes-na-ekragoun
Τρία μέτωπα, τρεις βόμβες είναι απασφαλισμένες κι έτοιμες να εκραγούν με την ελληνική κοινωνία ίσως να μην καταλαβαίνει τον κίνδυνο για την πατρίδα. Η οικονομία βρίσκεται ξανά στην κόψη του ξυραφιού, τα σενάρια του Grexit μετά το 2018 επανέρχονται, ο φόβος ενός νέου κραχ πλανάται πάνω από τη χώρα.
Το προσφυγικό αποτελεί τη δεύτερη βόμβα, άλλωστε, αν ο Ερντογάν ανοίξει τις πύλες έχουμε καταστραφεί. Θα είναι σαν προσφυγικό τσουνάμι που θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει. Αφήστε που η απουσία του κράτους έχει εξαθλιώσει τους ξένους εν μέσω του χειμώνα και έχει αφήσει «τάγματα ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητα.

Το τρίτο μέτωπο είναι αυτό των εθνικών θεμάτων. Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν, οι προσβολές κατά των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων που τους χαρακτηρίζει «κότες που θέλουν όλα τα πίτουρα δικά τους», είναι ίσως το πιο σοβαρό ζήτημα που πρέπει να δούμε όλοι με προσοχή. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα θύματα εξισώνονται με τους θύτες δείχνει ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κάνουν βήματα που μπορεί να βάψουν την περιοχή στο αίμα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν την ένταση στο Αιγαίο και να αρπάξουν από την Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα. Κάποιοι επιθυμούν εντάσεις τις οποίες δεν ξέρουμε αν μπορεί η χώρα να αντέξει τώρα που είναι αδύναμη.
Ο φόβος αφορά κυρίως την περιοχή των Οινουσσών και της Θράκης, με την Άγκυρα να βάζει στο στόχαστρο ελληνικά εδάφη. Απέναντι σ’ αυτήν την τουρκική προκλητικότητα δύο πράγματα κάνουν εντύπωση: Το πρώτο είναι η ένοχη σιωπή Ευρωπαίων και Αμερικανών. Δεν έχουν πει τίποτε, ούτε καν να υποστηρίξουν το διεθνές δίκαιο όπως αυτό πηγάζει από διεθνείς συνθήκες. Και μιλάμε για μια χώρα που είναι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ σε αντίθεση με την Τουρκία που είναι εκτός Ευρώπης, που εκθέσεις μιλούν για πραξικόπημα και για «εξπρές του μεσονυκτίου» από τον Ερντογάν.
Το δεύτερο είναι η χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης. Ανακοινωσούλες για το θεαθήναι, υποχωρητικότητα στις κλιμακώσεις της Άγκυρας και μια αίσθηση ότι όλα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Καμιά καταγγελία στα διεθνή φόρα, καμιά κίνηση να υπάρξει αυτοπροστασία της πατρίδας μας. Παρά τις εκκλήσεις για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια, η κυβέρνηση κωφεύει και σιωπά. Ο δε Αλέξης όπως είναι γνωστό είναι αυτή τη στιγμή γονατισμένος μπροστά στον Φιντέλ. Τον προειδοποιούμε, όχι εμείς, αλλά όλος ο ελληνικός λαός. Αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα, τότε καλύτερα να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κούβα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.