Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γίνε φτωχός για να μην πληρώνεις τίποτα – Το σχέδιο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα

0f46f08575502ff01fc7b32f479ecdf3_L-620x450

Τι θα ισχύσει για τον ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ φυσικά όχι μόνο δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση αλλά αυξήθηκε, ενώ, σαν μην έφτανε αυτό, επικρατεί απόλυτη σύγχυση σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογούνται στα ακίνητα.
Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι για το 2017 προωθείται νέο «πάγωμα» τόσο του φόρου υπεραξίας, όσο και του σεναρίου για υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ βάσει της αξίας της περιουσίας και όχι βάση της επιφάνειας, όπως συμβαίνει σήμερα.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», στα αγροτεμάχια, σχεδιάζεται να επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος σε «ήπια μορφή», ενώ μελετάται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για περίπου 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.

Για να έχει κάποιος διευκολύνσεις, δηλαδή, πρέπει να φτάσει στα χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου η φτώχεια να αυξηθεί και όλο και περισσότεροι να έχουν ανάγκη το κράτος.
Πάντως, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το πιο πιθανό είναι ότι το 2017 οι μόνες αλλαγές που θα γίνουν στον ΕΝΦΙΑ θα είναι:
  • Η επέκταση του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια, αλλά με «μειωτικούς συντελεστές» επί της αξίας των αγροτεμαχίων για να αποφευχθούν υπέρογκες επιβαρύνσεις.
  • Η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσων εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ και αξία περιουσίας κάτω από 85.000 ευρώ για τον άγαμο ή 150.000 ευρώ για τον παντρεμένο
Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών GLP Values, μόνο από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ οι τιμές των κατοικιών έχουν υποστεί πτώση της τάξεως του 18%.
Δεν αποκλείεται οι «γύπες» της παγκόσμιας διαπλοκής να αρχίσουν να «αρπάζουν» σπίτια κοψοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.