Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ

 « Να διασωθεί και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της η ΛΑΡΚΟ», αυτό ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 26 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κ.κ. Μπάκανου Γ. και Σπανοθύμνιου Λ. συνοδεία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων
κ. Γιάννη Θύμνιου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδη Μ., Μουμουλίδη Θ., Θεοφύλακτου Γ. και Ντζιμάνη Γ. στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ, λόγω και της διεθνούς πτώσης της τιμής του Νικελίου.
Έτσι, η επιχείρηση                                     
•    με το ένα εκατομμύριο συνεισφορά στο ΑΕΠ κάθε μέρα (Μέση Αξία 300 εκ. το χρόνο την καλή περίοδο), όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Δημόσιο αλλά, χάρη στο άριστης ποιότητας παραγόμενο Νικέλιο, χαίρει της καλύτερης φήμης στην Ευρωπαϊκή Χαλυβουργεία και την διεθνή αγορά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  παίκτες στον διεθνή ανταγωνισμό,

•    που απασχολεί και αμείβει άμεσα τους απασχολούμενους και τους προμηθευτές της και αποτελεί στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, και όχι μόνο αυτής,
καλείται να περάσει αλώβητη την δύσκολη περίοδο κρίσης για τον κλάδο χωρίς εφόδια από το προσοδοφόρο πρόσφατο παρελθόν της.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν σε όποιο επίπεδο και πεδίο μπορούν, προκειμένου η επιχείρηση να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα της, πράγμα που αποτελεί, άλλωστε, και δική τους αυτονόητη θέση.
Τέλος, κατέληξαν πως για να ξεπεραστεί η τρέχουσα δύσκολη περίοδος (η οποία σημειωτέον επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επομένως μπορούσε να προβλεφθεί), θα επεξεργαστούν από κοινού λύσεις που θα συνάδουν σε κάθε περίπτωση και με την κυβερνητική πολιτική.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.