Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"..ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.."

Της Ε. Χ.

"Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε."

Που να ξερε ο έρμος ο Ζοζέ Σαραμάγκου ότι με αυτή του τη δήλωση στη σύγχρονη Ελλάδα της φεισμπουκικής νομενκλατούρας θα κινδύνευε να τον χαρακτηρίσουν σεξιστή οι διάφοροι ψευτο-διανοούμενοι και ψευτοδιανοούμενες της αριστεράς.
Που να ξερε ο δόλιος ότι στη χώρα του φαίνεσθαι και του επιτηδευμένου δήθεν, θα τον εξωβέλιζαν στο πυρ το εξώτερο οι αντισεξιστές και αντισεξίστριες που από τη μια διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το φεμινιστικό κίνημα από την άλλη όμως δεν χάνουν ευκαιρία να μειώσουν, διασύρρουν, εξευτελίσουν συντρόφισσες τους και όσες δεν τάσσονται στην μιντιαηή αυλή τους χρησιμοποιώντας λόγιες και περίτεχνες φιοριτούρες μιας και πάνω απ όλα είναι η εικόνα τους προς τα έξω.

Αλλά βλέπεις ο Σαραμάγκου γιος και εγγονός ακτημόνων αγροτών, γεννημένος σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ρομπατεζου της πάμπτωχης Πορτογαλίας το 1922, που μετά βίας μπόρεσε και πήρε στοιχειώδη μόρφωση και που η πρώτη του δουλειά ήταν σιδηρουργός, έζησε μέσα στην κοινωνική τάξη στην οποία γεννήθηκε, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της, ήταν σάρκα από τη σάρκα της γι' αυτό και το ήθος του και η αξιοπρέπεια του αντανακλάται στο έργο του.

Ευτυχώς που δε ζει να δει το πνευματικό χάλι αυτού του τόπου διότι αν ζούσε σίγουρα θα αφιέρωνε στους ντόπιους μπουρδολόγους το έργο του " Περί φωτίσεως" μπας και φωτιστούν λίγο τα σκοτεινά τους τα μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.