Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Bενζίνη και πετρέλαιο βάζουν «φωτιά» στη τσέπη μας- Αυξήσεις έως και 12 λεπτά το λίτρο!

plan_1
Φωτιά στη τσέπη μας αναμένεται να βάλουν για ακόμα μια φορά οι φόροι που διαρκώς αλλάζουν καθώς οι πορεία των εσόδων του κράτους δεν είναι η προβλεπόμενη και από το να βάλει σε εφαρμογή τον κόφτη η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο plan b. Ετσι, όσα ξέρουμε για τις τιμές στο βενζινάδικο… πρέπει να τα ξεχάσουμε!
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι φόροι πέφτουν βροχή. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ θα πρέπει αμέσως μετά να βρουν και τα χρήματα για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Η πραγματική αυτή αφαίμαξη τρομάζει το οικονομικό επιτελείο που βλέπει πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει φτάσει στα όριά της και φοβάται κάμψη των εσόδων.Ηδη από τις 10 Αυγούστου υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο ΥΠΟΙΚ καθώς έχει παρατηρηθεί κύμα τροποποιητικών δηλώσεων Ε 9 το οποίο επιφέρει μείωση του βεβαιωθέντος φόρου, ανησυχία που επιτείνεται από το γεγονός ότι φέτος πρόσθετοι φόροι 100 εκατ. ευρώ φορτώθηκαν σε 273 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και 25 χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω της αύξησης του συμπληρωματικού φόρου.
Έτσι μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο οι έμμεσοι φόροι που θεωρούνται… σίγουροι σε ό,τι αφορά στην είσπραξή τους.
Με δεδομένη την μείωση των εσόδων τον Ιούλιο, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναρτώνται στο Taxisnet και τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ στο οικονομικό επιτελείο καταστρώνουν ένα plan B που δεν είναι τίποτα άλλο παρά να έρθουν τρεις μήνες νωρίτερα , τον Οκτώβριο, τρία χαράτσια που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο του 2017!
Τι προβλέπει όμως το plan b;
-Αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα
-Αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα
-Αύξηση του ΕΦΚ υγραερίων (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα.
-Η αύξηση αυτή ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, με τις σημερινές τιμές στο πρατήριο που κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα θα σημάνει αύξηση της τάξης των 8 ως 12 λεπτών το λίτρο και έτσι οι τιμές θα εκτιναχθούν.
Οι έμμεσοι φόροι δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς από τον Ιανουάριο έρχεται…
-Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%
-Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου
-Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ
-Αύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.