Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι ΗΠΑ έχουν το 25% των κρατουμένων παγκοσμίως αν και είναι μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Γράφει ο mitsos175

"Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσει να εγκαταλείπει σταδιακά τη χρήση ομοσπονδιακών φυλακών υπό ιδιωτική διαχείριση, περιγράφοντάς τις ως λιγότερο ασφαλείς και ως κακής ποιότητας υποκατάστατο εκείνων που διαχειρίζεται άμεσα το κράτος. Σε μία κίνηση που χαιρετίστηκε από οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και μακροχρόνιους κριτικούς του συστήματος κερδοσκοπικών φυλακών, το υπουργείο είπε ότι σκόπευε να αφήσει τα συμβόλαια διαχείρισης των φυλακών από ιδιώτες να λήξουν ή να τα περιορίσει σε επίπεδο που συμφωνεί με τις πρόσφατες μειώσεις στον αριθμό φυλακισμένων στις ΗΠΑ..."

Οι ΗΠΑ μας είχαν πρήξει. "Ο ελεύθερος κόσμος". Κουραφέξαλα! Ο ίδιος ο Πρόεδρος παραδέχεται ότι η "δικαιοσύνη" στη χώρα του φυλακίζει υπερβολικά πολλούς. Αλλά όχι όλους. Όσοι έχουν φράγκα και καλούς δικηγόρους βγαίνουν λάδι ότι κι αν κάνουν. Σαν την οχιά η αστική δικαιοσύνη δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο οι ΗΠΑ έχουν το 25% των κρατουμένων παγκοσμίως αν και είναι μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού! Πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο. Μάλιστα οι μειονότητες (αφροαμερικανοί - ισπανόφωνοι) είναι οι περισσότεροι από αυτούς.
Βάλτε κι ότι η αστυνομία σκοτώνει κυριολεκτικά "για το τίποτα" και θα καταλάβετε πόση "δημοκρατία" έχουν. Γι αυτό και την εξάγουν κάνοντας πολέμους, στηρίζοντας δικτάτορες, υπονομεύοντας κυβερνήσεις κλπ.

13 Ιδιωτικές φυλακές από το 1997 "για λόγους οικονομίας". Έτσι, ακόμα μια φορά, δείχνουν πόσο ΔΕΝ σέβονται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα. Το μόνο που σέβονται είναι τα λεφτά των πλουσίων, γι αυτό τους κάνουν ακόμα πλουσιότερους εις βάρος των φτωχών.

"Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική εισαγγελέα των ΗΠΑ Σάλι Γιέιτς, η οποία ανακοίνωσε τις αλλαγές σε υπηρεσιακό σημείωμα μετά από αναφορά του υπουργείου την περασμένη εβδομάδα για τις ελλείψεις στις ιδιωτικές φυλακές, οι ιδιωτικές φυλακές δεν απέφεραν σημαντικές μειώσεις εξόδων στο κράτος για να διατηρηθούν". Και πανάκριβες και κακής ποιότητας. Το άκουσες Κούλη; Μην τα ξαναλέμε: Ο ιδιώτης σκοπό έχει μόνο το κέρδος.

"Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει άμεση δικαιοδοσία στις ιδιωτικές φυλακές, οι οποίες είχαν περισσότερους από 91.000 κρατούμενους το 2014"! Επίσης, το υπουργείο δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία στις φυλακές που αφορούν μετανάστες, γιατί ανήκουν σε ξεχωριστό σύστημα ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες συνάπτουν συμφωνίες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας!!!" Δηλαδή κάνουν οι ιδιώτες ότι γουστάρουν!

Είμαι υπέρ του κτισίματος σχολείων κι όχι υπέρ του κτισίματος φυλακών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε ενωμένες είναι, ούτε πολιτείες. Συμμορίες πλουσίων κάνουν ότι θέλουν με άχρηστους και πουλημένους πολιτικούς. Όπως στην μπανανία μας. Αυτή η κατάσταση στο σύγχρονο κόσμο δεν θα αντέξει για πολύ. Η Αμερική θα γευτεί σύντομα το δηλητήριο που ρίχνει σε άλλες χώρες. Οι πλουτοκράτες έχουν σκοπό με την να εξάγουν την κοινωνική τους Κρίση, αφού ο σημερινός Πρόεδρος δεν κατόρθωσε να αμβλύνει τις αντιδράσεις των μειονοτήτων στην συνεχιζόμενη κατάφορη αδικία. Έτσι θα επιχειρήσουν συσπείρωση των Αμερικάνων με νέους πολέμους... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.