Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν θα μείνει τίποτα! Το ξεπουλούν κι αυτό!

oaka_ksepoulima-600x276
Επίθεση στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για το ξεπούλημα του συγκροτήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έκανε με ανακοίνωση του ο Δήμος Αμαρουσίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων που είναι ξένα με το δημόσιο συμφέρον.
Το συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ταυτότητας της πόλης μας.

Η θέση μας είναι ότι αυτό το πολύτιμο περιουσιασκό στοιχείο πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των πολιτών του Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου φιλοξενείται. Και στην αξιοποίηση αυτή, ο ρόλος του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι κομβικός. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία εκχώρηση έστω κι ενός τετραγωνικού μέτρου από το ΟΑΚΑ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και χωρίς να έχει προηγηθεί η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του ολυμπιακού συγκροτήματος, που θα το αναδεικνύει και θα το προβάλει ως πόλο αθλητισμού , πολιτισμού , ποιοτικής αναψυχής και ψυχαγωγίας, όπως συμβάινει σε όλες τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Για το λόγο αυτό είμαστε ως Δήμος κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, που υπό την κάλυψη του υφυπουργού αθλητισμού και πολιτισμού Σ. Κοντονή , επιχειρεί μέσα στον Αύγουστο με επείγουσες και εξαιρετικά αδιαφανείς διαδικασίες, να «οικοπεδοποιήσει» και να κατατμήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, παραχωρώντας ένα τμήμα από αυτές, σε άγνωστους δήθεν επενδυτές.
Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή Δημάρχου Σ. Σταθούλη, ήρθε ως θέμα εισήγηση επιτροπής, αποτελούμενη από τους .Η. Αρκούδη Αντιπρόεδρο Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α., Σ. Δημοπούλου Μέλος Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α. και . Σ. Μηναϊδη Υπεύθυνο Τμήματος Μελετών , για σύνταξη των βασικών όρων διακήρυξης , με σκοπό την παραχώρηση για αξιοποίηση 35.000 τετραγωνικών μέτρων εντός των εγκαταστάσεων .
Η παραχώρηση αυτή προβλέπεται ότι θα είναι για 20 χρόνια και οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν σύμφωνα με την εισήγηση θα είναι αθλητικές και εμπορικές. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να κατασκευαστούν λυόμενες μεταλλικές κατασκευές . Ουσιαστικά προετοιμάζουν κάποιοι τη δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου εκθεσιακού κέντρου μέσα στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που το αντίστοιχο της HELEXPO βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.
Σκοπός μάλιστα των εισηγητών είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσα στον Αύγουστο , ενώ καθορίζεται και το τίμημα που θα αποτελέσει τη βάση εκκίνησης.
Στη μεθόδευση αυτή ο Δήμος Αμαρουσίου δια του εκπροσώπου του διαφώνησε κατηγορηματικά.
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, να γίνεται ουσιαστικά «εν κρυπτώ», με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημόσιο διάλογο και με τρόπο που έχει τεράστια νομικά κενά όπως δήλωσαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ οι παριστάμενοι νομικοί.
Παρά τις διαφωνίες του Δήμου Αμαρουσίου, τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση και μίσθωση της έκτασης .
Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Καλούμε τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημόσιου διαλόγου για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ.
Τον καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση ενός έργου που οφείλει η Πολιτεία στο Δήμο Αμαρουσίου, αυτό της κατασκευής ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για τις ανάγκες των αθλητικών μας σωματείων. Ένα γήπεδο στη θέση αυτού που προυπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και η Πολιτεία το μετέτρεψε σε parking vip για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η Αξιοποίηση του ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο σχέδιο και με διαφάνεια , με τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Μόνον έτσι θα εξυπηρετηθεί το συμφέρον των ελλήνων φορολογουμένων που χρηματοδότησαν με το υστέρημά τους τα προηγούμενα χρόνια τη δημιουργία αλλά και τη συντήρηση των σημαντικών αυτών αθλητικών υποδομών.
Το ξεπούλημα κομμάτι- κομμάτι του ΟΑΚΑ, δεν είναι επένδυση και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.