Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ακυρώνεται το Brexit; Το σενάριο που επεξεργάζονται στα «σκοτεινά δωμάτια» των Βρυξελλών!

dark-roomΒρήκαν τρόπο να παρακάμψουν το δημοψήφισμα στην Βρετανία;

 Η Σκωτία ετοιμάζεται να ασκήσει βέτο στο  Brexit

Δεν γνωρίζουμε εάν οι Βρετανοί αναζήτησαν και πήραν « συμβουλές» από την ελληνική κυβέρνηση για το πώς ένα δημοψήφισμα με καθαρό  ποσοστό 65 % κατά της Ευρώπης,  «μετατρέπεται» αυτόματα σε κάτι εντελώς αντίθετο.

Ένα τέτοιο σενάριο απεργάζονται όμως  τα σκοτεινά κεφάλια σε Βρυξέλλες και Λονδίνο.
Η  πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon είπε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας θα  ασκήσει βέτο στην  έξοδο του  Ηνωμένου Βασιλείου  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η  συνέντευξή της ίδιας δόθηκε στο BBC και μεταδόθηκε  από όλα τα ΜΜΕ.

1450805689-768x507
Υπενθυμίζουμε ότι την  Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπέρ της εξόδου  ψήφισε το 51,9%. Την ίδια στιγμή στη Σκωτία το  Brexit ψήφισαν  μόνο το 38% των πολιτών, ενώ το 62% ψήφισε κατά.
Η Sturgeon είπε ότι εάν η βρετανική κυβέρνηση έθετε ενώπιον της Σκωτίας το ζήτημα της αποχώρησης από την ΕΕ (ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό, λένε οι ειδικοί), τότε  «φυσικά», θα ερωτηθούν  τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σκωτίας , τα οποία δεν θα δώσουν την απαιτούμενη «νόμιμη άδεια» να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθύμισε δε ότι ηγείται του κόμματος με  63 έδρες από τις 129 του κοινοβουλίου.
Εν τω μεταξύ η  ίδια πρόσθεσε ότι, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, για το τι θα συμβεί και πως θα γίνει η διαπραγμάτευση με τις αρχές της Σκωτίας, την Βρετανία και τις Βρυξέλλες .
Το 2014, στη Σκωτία πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ποσοστό  55%, οι Σκωτσέζοι  ψήφισαν για τη διατήρηση της περιοχής  τους ως τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στην περίπτωση ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία,   θα ψηφίσει  περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Σκωτίας.
Ενδεχομένως η νέα τάξη πραγμάτων να αναζητά τρόπο να ακυρώσει το βρετανικό δημοψήφισμα, διότι αυτό καθεαυτό το βρετανικό εγχείρημα δημοκρατίας επέφερε κύμα « αποχωρήσεων» από την Α.Ε. που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.