Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ  
Κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύονται οι συνέπειες των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά είχαν συνυπογράψει και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (;) τα οποία φυσικά είχαν ψηφίσει και τα προηγούμενα μνημόνια.
Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέλος στην κοινωνική λεηλασία που προκαλούν τα μνημόνια.
Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι η επιλογή να παραμείνουμε πάση θυσία στο ευρώ αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες με την υπόσχεση της ανάπτυξης (!) που θα έρθει, μόνο καταστροφή φέρνει.
Ήδη προετοιμάζεται η λήψη νέων μέτρων με το ΔΝΤ (όπως προκύπτει από την δήλωση της εκπροσώπου του, Βελκουλέσκου, στο βήμα του Economist) να αμφισβητεί την υλοποίηση του προγράμματος και να ζητά την εφαρμογή πιο σκληρών μέτρων, που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα.
Οι ρυθμίσεις των εφαρμοστικών μέτρων και του τρίτου μνημονίου δεν έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και ήδη προετοιμάζεται άλλο πιο σκληρό πακέτο.
-Μέχρι τώρα έχει αποφασισθεί μείωση των μισθών και των συντάξεων μέσω της αύξησης της παρακράτησης για την άμεση φορολογία (θα φανεί καθαρά από τον επόμενο μήνα)
-Αυξάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που σημαίνει επί πλέον μείωση

-Μειώθηκε κατά 40% το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ενώ επί 4 μήνες έχει ανασταλεί η καταβολή του.
-Μειώνεται η επικουρική σύνταξη μέχρι και 40% (οι περικοπές θα αρχίσουν να φαίνονται από τον Ιούλιο).
-Μειώνεται μέχρι τελικής κατάργησής του, το 2019, το ΕΚΑΣ που χορηγείτο στους χαμηλοσυνταξιούχους με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτών να οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση.
-Μειώνεται για τρίτη φορά το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων του οποίου η μείωση από το 2010 μέχρι τώρα φτάνει το 55%.
-Αυξάνεται ο ΦΠΑ και συνεπώς το κόστος ζωής.
-Αυξάνονται οι εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με συνέπεια να οδηγούνται χιλιάδες από αυτούς στην έξοδο από το επάγγελμα.
Μετά τα άσχημα όμως έρχονται τα χειρότερα!
Οι “μεταρρυθμίσεις” που προωθούνται για τα εργασιακά μόνο σύγχρονη δουλεία μπορεί να θεωρηθούν.
Στην επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί με ευθύνη του Υπουργού Εργασίας, όπου μετέχουν 7 ξένοι κι ένας Έλληνας καθηγητής (ο γνωστός για τις θέσεις του για την ελαστική εργασία και πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Κουκιάδης) επεξεργάζονται θέσεις κατ’ εντολή των δανειστών, που η υλοποίησή τους θα σημαίνει ότι το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα θα είναι πλέον γεγονός.
Όπως:
  • Α. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
  • Β. Αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργίες
  • Γ. Κατάργηση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας
  • Δ. Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών
  • Ε. Περιορισμό της συνδικαλιστικής προστασίας, κατάργηση δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μείωση του αριθμού των ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, τα οποία σήμερα προστατεύονται από τον νόμο.
Επίσης με το συμπληρωματικό μνημόνιο που έστειλε η Τρόικα στην κυβέρνηση οι δανειστές απαιτούν την πλήρη εφαρμογή των νόμων 4172/2013 και 4254/2014 δηλαδή, την κατάργηση των τριετιών και όλων των επιδομάτων, με αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, να χαρακτηρίζεται ως μοναδική αξία και να μην επιδέχεται οποιασδήποτε αύξησης όσα χρόνια εργασίας κι αν έχει ο εργαζόμενος.
Αυτό σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σημαίνει ότι ο κάθε εργοδότης θα έχει την δυνατότητα να απολύει όσους έχουν υψηλότερες αποδοχές και να προσλαμβάνει με κατώτερες, δηλαδή σε λίγο καιρό οι μισθοί ως καθαρές αποδοχές ακόμη και εργαζομένων με πολλά χρόνια εργασίας δεν θα υπερβαίνουν τα 400-450 ευρώ!!!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχε δεσμευθεί για κατάργηση των μνημονίων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, θα είναι εκείνη που θα μειώσει το μισθό ακόμη περισσότερο, θα καταργήσει ουσιαστικά τις Συλλογικές Συμβάσεις, θα απελευθερώσει τις απολύσεις και θα καταργήσει την συνδικαλιστική προστασία, τροποποιώντας τον νόμο 1264/82, δηλαδή θα στερήσει ουσιαστικά και το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα αυξάνει τον αριθμό των ανέργων, αυξάνει τον αριθμό των επισφαλώς εργαζόμενων, μειώνει τους μισθούς και περιορίζει μέχρι κατάργησης την δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης.
Οι δηλώσεις που κάνει μέχρι τώρα ο Υπουργός, ότι τάχα δεν συμφωνεί, έχουν την ίδια αξία με τις δηλώσεις περί προστασίας των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους, που ενώ τις εκφωνούσε, ταυτόχρονα ψήφιζε νόμο για την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, εξαναγκασμό σε έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδων νέων επιστημόνων και αγροτών και πλήρη φτωχοποίηση των χαμηλοσυνταξιούχων.
Υπόσχονται ανάπτυξη!!!
Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ονομάζουν ανάπτυξη το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και αναμένουν επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας με μισθούς των 200 ευρώ!
Μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό στο όνομα τάχα της Αριστεράς, συμβάλει στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των ισχυρών, καταργεί κατακτημένα με αγώνες εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και ολοκληρώνει το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να θεωρείται από όλους πλέον προτεκτοράτο.
Μη θεωρούν όμως οι κυβερνώντες ότι ο Ελληνικός λαός θα εξαπατάται για πάντα.
Οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, οι αντιδράσεις στις πολιτικές λιτότητας, ακόμα και η ψήφος των φτωχών Βρετανών που έφεραν το χθεσινό αποτέλεσμα στην Βρετανία, αποδεικνύουν ότι η αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει και θα γιγαντωθεί, ανεξάρτητα με τους τρόπους που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν εθνικιστικοί κύκλοι.
Δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι της Ιστορίας.
Πισωγυρίσματα κι αν υπάρξουν είναι προσωρινά.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες κινδυνεύουν να γίνουν σύγχρονοι δούλοι, θα προστατέψουν τη ζωή τους και θα ανατρέψουν μνημόνια και ξεπουλημένες ηγεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.