Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συμπεράσματα από τις Ισπανικές εκλογές

 Γράφει ο mitsos175

Πρώτα βγαίνει το αποτέλεσμα από μια εκλογική αναμέτρηση κι έπειτα σχολιάζεις το αποτέλεσμα. Αλλιώς γελάει μαζί σου και το παρδαλό κατσίκι. Εκλογές στην Ισπανία: Λαϊκό Κόμμα 137 έδρες και ποσοστό 33,03%, οι Σοσιαλιστές 85 έδρες και ποσοστό 22,67%, Podemos 71 έδρες με ποσοστό 21,1 %, οι Cuidadanos 32 έδρες, ποσοστό 13,05%. ESQUERRA 9 έδρες με 2,63%, CDC 8 έδρες και 2,01%, EAJ-PNV 5 έδρες ποσοστό 1,2% EH-BILDU 2 έδρες με ποσοστό 0,77%.

Συμπέρασμα πρώτο: Δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες, απλά το πρώτο κόμμα, έχει, όπως συνήθως συμβαίνει σε "επαναληπτικές" εκλογές, μια άνοδο.

Δεύτερο: Οι μισοί σχεδόν Ισπανοί δεν ψήφισαν. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα: Κύριοι, σας έχουμε όλους γραμμένους. Άρα τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων είναι τα μισά.

Τρίτο: Οι δημοσκοπήσεις. Καμιά έκπληξη εδώ. Έπεσαν τελείως έξω, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Παντού άλλωστε τα ίδια χάλια έχουν. Μάλλον είναι επιδημία, υγρά και ξεκούραση δημοσκόποι. Πάλι τον ήπιατε. Μια χαρτορίχτρα ή μια καφετζού, θα είχε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Δοκιμάστε το την άλλη φορά, μην παίρνετε τηλέφωνα, δείτε το φλιτζάνι, ρίξτε καμιά πασιέντζα...

Τέταρτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ. Αγάπη μου καλή, αφού έχετε τον ανθρωποδιώχτη, τι μιλάτε με Ισπανία;

Παπαδημούλη μου, εσύ κι ο Μητσοτάκης τέτοια γκαντεμιά. Έδωσες συγχαρητήρια στους Podemos, ενώ οι ίδιοι δήλωσαν "δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα". Τι να πω; Είσαι πολύ αισιόδοξος. Ή κάτι ήπιες ληγμένο. Για να πιστέψεις σε exit poll το αποκλείω. Είσαι πολύ μεγάλος για να πιστεύεις σε παραμύθια.
Σε λίγο θα μας πεις, ότι είδες την Κοκκινοσκουφίτσα να βγάζει βόλτα τον κακό λύκο κρατώντας τον από το λουράκι.

Αχ Δημήτρη μου! Τους το κλείσατε το σπίτι. Γιατί οι ίδιοι είπαν μια μεγάλη αλήθεια πριν τις εκλογές αναφερόμενοι στην Ελλάδα. "Μιλάμε για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν."

Θυμόνταν όμως ο ψηφοφόρος σε ποιανού συγκέντρωση βρέθηκε ο Πάμπλο Ινγκλέσιας. "ΣΥΡΙΖΑ - Podemos - Venceremos", σου λέει κάτι Δημητράκη, το σύνθημα; Ποιός όμως διατήρησε τη χώρα Προτεκτοράτο; Γιατί αποικία την έκανε η δεξιά, αλλά ποιό καρπούζι βγήκε μάπα; Τους έφαγαν οι κακές παρέες. Διότι σου λέει ο Ισπανός. "Αν είναι να μου βγει σαν τον Αλέξη, άστο καλύτερα". Αλλιώς θα έρχονταν πρώτοι, ενώ θα ήταν και μεγαλύτερη η συμμετοχή. Hasta na pane... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.