Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ




Χθες 27 και σήμερα 28 ιούνη 2016 πραγματοποιήθηκε το 15ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.
Στο συνέδριο που έλαβαν μέρος 85 αντιπρόσωποι συνδικάτων της ευρύτερης περιοχής Θηβών κατά την σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης ,έλαβαν μέρος  πέντε παρατάξεις με πρώτη την ΣΑΕΚΕ οπου έλαβε το 65% των ψήφων και κατέλαβε τις 9 απο τις 13 εδρες του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εξέλεξε και τους 2 αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα:

Εγγεγραμένοι Αντιπρόσωποι 86.
Ψήφισαν 85.
Ελαβαν:

ΣΑΕΚΕ        : 55 ψήφους (65% ) και  9  Εδρες.
ΔΑΣ             : 14 ψήφους (16%)  και  2  Εδρες.
ΔΑΚΕ          : 6 ψήφους   (7%)    και  1  Εδρα.
ΑΣΚ             :6 ψήφους   (7%)    και  1  Εδρα.
ΕΝΩΤΙΚΗ   :4  ψήφους  (5%)  χωρίς Εδρα.

Από την ΣΑΕΚΕ εκλέγονται οι:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΑΝΤΩΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΒΑΛΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 Από την ΔΑΣ εκλέγονται οι:

ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ 

 Από την ΔΑΚΕ εκλέγεται ο:

 ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 Από την ΑΣΚ εκλέγεται ο:

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ




ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 15ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

Εμείς, οι Εκπρόσωποι των Συνδικάτων που συμμετέχουμε στο 15ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρο Θήβας που έγινε στις 27 Ιούνη του 2016 στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, αφού συζητήσαμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας και παράλληλα εκτιμήσαμε το περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε, καταλήξαμε στα παρακάτω:


Η Ευρώπη που ζούμε μόνο Ευρώπη των Λαών δεν είναι. Είναι η Ευρώπη του κεφαλαίου. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας είναι η επίσημη πολιτική της Ε.Ε και επιβάλλεται μεθοδικά και χωρίς δισταγμό στις Ευρωπαϊκές χώρες .Αποτελεί το όχημα του κεφαλαίου για την επίτευξη των στόχων του και την αναδιάρθρωση του συστήματος σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.
Η επτάχρονη ολομέτωπη ταξική επίθεση  του Κεφαλαίου έναντι του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των μνημονιακών πολιτικών, έχει δημιουργήσει συνθήκες απόλυτου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου .Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την γενιά μας. Αδιανόητες πριν μερικά χρόνια. Η χώρα καταρρέει και η κοινωνία οδηγείται στον όλεθρο. Απελπισμένη και απογοητευμένη. Δίχως όραμα και προοπτική. Ιδιαίτερα μετά την μετάλλαξη της σημερινής αυτοαποκαλούμενης αριστερής Κυβέρνησης σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που εξυπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα των δανειστών μέσα από την συνέχιση της ίδιας πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπογράφοντας τα ίδια και χειρότερα μνημόνια .Με καταστροφικά αποτελέσματα που αντίστοιχα έχουν καταγραφεί μόνο σε πολεμικούς περιόδους.  Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, η κοινωνία αποσυντίθεται, η δημοκρατία περιστέλλεται και η οικονομία σε διαρκή ύφεση. Μόνιμη λιτότητα. Φτωχαίνει η Ελλάδα. Μας παίρνουν τα σπίτια και την ατομική περιουσία. Οι φόροι συνεχώς αυξάνουν. Υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές της Χώρας για ένα αιώνα.  Ξεπουλιέται η Πατρίδα μας. Ρημάζει κοινωνικά. Ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλύθηκε. Η στρατιά των ανέργων αυξάνει. Έχει επιβληθεί εργασιακός μεσαίωνας. Οι αυτοκτονίες απελπισμένων και αξιοπρεπών ανθρώπων συνεχίζονται. Οι άρρωστοι πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων. Οι άστεγοι αυξάνουν. Η τρεφόμενοι από τους σκουπιδοτενεκέδες πληθαίνουν. Οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν. Το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει παρότι οι συντάξεις διαρκώς μειώνονται και τα όρια ηλικίας αυξάνουν . Οι Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά  όπως της υγείας και παιδείας διαρκώς συρρικνώνονται. Το κράτος πρόνοιας διαλύεται. Η Εθνική κυριαρχία χάνεται. Η δημοκρατία και οι θεσμοί της καταλύονται. Ο φασισμός ριζώνει .Η κρατική βία και καταστολή αυξάνει.
Και όλα αυτά στο όνομα του δημόσιου χρέους που εδώ και χρόνια με τόσα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα ,αντί να μειωθεί, διαρκώς αυξάνεται και είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί.
Αριστερές, κεντρώες, δεξιές κυβερνήσεις ,πλήρως υποταγμένες ,νομοθετούν και εφαρμόζουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, τις ονομάζουν, μέτρα, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια.
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Μνημόνια διαρκείας.
Με ταξική κατεύθυνση για πάμφθηνο εργαζόμενο - ζάμπλουτες επιχειρήσεις. ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ.
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. 
ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ .

ΘΕΛΟΥΜΕ:
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.
ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ :
ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ.

Με τα μνημόνια και τις πολιτικές τους κλέβουν τις ζωές μας και σκοτώνουν τα όνειρα μας.
ΟΧΙ Διαμαρτυρία ΑΛΛΑ Αντίσταση.
ΟΧΙ Άμυνα ΑΛΛΑ Αντεπίθεση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.