Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ...


Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας...
περιλαμβάνει η έκθεση φωτογραφίας σε εννέα σταθμούς του Μετρό με τίτλο

"ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…….. Μία εικόνα χίλιες λέξεις". Η έκθεση που απαρτίζεται από 360 φωτογραφικά ντοκουμέντα θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 3 Μαρτίου. Το φωτογραφικό υλικό της εκτίθεται στο Ζάππειο Μέγαρο αλλά και στους σταθμούς του Μετρό στο Ελληνικό, τον Άγιο Δημήτριο, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την Εθνική Άμυνα, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Αντώνιο, το Περιστέρι, και Αιγάλεω με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε ο κ Σπίρτζης η έκθεση αυτή μας δείχνει ότι δεν πρέπει να λησμονούμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα σαν αυτά που έζησε ο λαός μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ο λόγος είναι για την ιστορία , την πατρίδα, την αξιοπρέπεια και πάνω απ όλα την ανθρωπιά. Ο υπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα την επιζήσασα της γερμανικής θηριωδίας κ. Αναστασία Α. Βογιατζή, η οποία, ως νήπιο εκείνη την εποχή απαθανατίζεται σε φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση, να αποστρέφει το βλέμμα της σε γερμανό στρατιώτη ο οποίος την προσεγγίζει.



Σύμφωνα με τους οργανωτές στόχος της έκθεσης είναι τοποθετήσει ένα νοητό μεγεθυντικό φακό στις θηριωδίες οι οποίες διεπράχθησαν κατά τη περίοδο της γερμανικής κατοχής. Να αναδείξει τους άγνωστους ήρωες που υπέστησαν τη γερμανική βαναυσότητα. "Είναι μία έκθεση τιμής και σεβασμού στη μνήμη του δικού μας παππού, της δικής μας γιαγιάς, του δικού μας πατέρα, μάνας, αδελφού, του συγγενή. Του δικού μας γνωστού και άγνωστου Έλληνα, της γνωστής και άγνωστης Ελληνίδας που μαρτύρησαν για τον αέρα της λευτεριάς".

Η διοίκηση του Ομίλου ΟΑΣΑ που ήταν παρούσα στα εγκαίνια με τον πρόεδρο Τάσο Ταστάνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Σκουμπούρη εντάσσει τη συγκεκριμένη έκθεση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη σύνδεση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας με τον πολιτισμό, στηρίζοντάς την, όπως επίσης η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ η οποία παραχωρεί τους 9 σταθμούς του Μετρό.

Στην τελετή των εγκαινίων ήταν παρόντες και μικροί μαθητές από τη Νάουσα που υπήρξε μια από τις μαρτυρικές πόλεις, στελέχη και εργαζόμενοι από τους συγκοινωνιακούς φορείς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.