Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οποια λασπωμένη πέτρα σηκώσεις δημοσιοκάφρο θα βρεις.

Του Γ. Γ.

Δυο θέματα που αναμένεται να «σκάσουν» τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν αίσθηση λόγω των ονομάτων που εμπλέκονται.
Το ένα θέμα είναι αυτό που αναφέρει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» και το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνει λόγω για ένα νέο κύκλωμα δημοσιογράφων - εκβιαστών στο οποίο συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας. Οι τύποι αυτοί με «εργαλεία» τους ιστότοπους τους καθώς και παραδοσιακά ΜΜΕ, στα οποία εργαζόταν κατόρθωναν από τις εκβιαστικές δραστηριότητες τους να έχουν έσοδα μέχρι και 700.000 ευρώ τον μήνα.

Το ψάξαμε λίγο το θέμα και μάθαμε ότι «μαέστρος» σ’ αυτή την ορχήστρα που συντόνιζε αυτούς τους πολύ προσοδοφόρους χαβάδες είναι ένας «οικονομικός αναλυτής» που διαχειρίζεται, γνωστή ιστοσελίδα, ενώ υπήρξε «πανελίστας» σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Παράλληλα ο ίδιος –επί εποχής Σημίτη- υπήρξε συνεκδότης οικονομικής εφημερίδας, που δεν κυκλοφορεί πια, ενώ έχει κατηγορηθεί για «χειραγώγηση» μετοχών του χρηματιστηρίου χωρίς όμως να έχει υποστεί καμιά συνέπεια.

Το ρεπορτάζ του «Εθνους» που υπογράφει ο Λευτέρης Μπιντέλας και η Μαρία Ψαρά καταλήγει: «Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων».

Το άλλο θέμα που πρόκειται να ρθει στην δημοσιότητα αφορά μια άλλη λαμογιά και έχει σχέση με την διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ την περίοδο 2007 – 2013.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα φέρει στο φως το πώς κατέληξαν μέσω τεσσάρων ΜΚΟ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες κάποιων «γατονιών». Και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει εμπλοκή πασίγνωστου δημοσιογράφου –εκδότη.

Ας περιμένουμε να δούμε τι κατάληξη θα έχουν αυτές οι ιστορίες γιατί παίζονται χοντρά παρασκηνιακα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.