Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το πάρτυ μόλις άρχισε…



Του Όθωνα Κουμαρέλλα
Για τις εξελίξεις στη Συρία με λίγα λόγια:
1. Η Ρωσία αποφασίζει να κόψει το βήχα στους δυτικούς και παρεμβαίνει από το Σεπτέμβρη στρατιωτικά στη Συρία στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης, καταφέρνοντας συντριπτικά χτυπή-ματα στο χαλιφάτο, εκεί που οι δυτικοί "χάζευαν" για τέσσερα χρόνια με μόνη επιδίωξή τους την κατάρρευση του καθεστώτος Άσσαντ και την αποκλειστική δική τους επικυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή.
2. Οι δυτικοί βλέποντας τη Ρωσία να τους χαλάει τα σχέδια του ευρύτερου σχεδιασμού τους από το Αφγανιστάν, τη Μέση Ανατολή, μέχρι τη Βόρεια Αφρική και από εκεί στην Ουκρανία, προσπαθούν να βρουν τρόπους απάντησης στις εξελίξεις.
3. Καθόλου τυχαία, εξαπολύονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που εκτός από τη σπορά... του τρόμου δίνουν τη δικαιολογητική βάση στους «σταυροφόρους» να αντεπιτεθούν με αιχμή τη Γαλλία (των άλλοτε συνεργατών των ναζί πουρκουάδων και νυν... ζεσουίδων), η οποία με αεροπορικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος προσπαθεί να φέρει τη ρωσική παρέμβαση σε δεύτερη μοίρα.
4. Όμως οι συριακές δυνάμεις αναθαρρυμένες και ενισχυόμενες από τους Ρώσους προελαύνουν σε βάρος του «χαλιφάτου» και όλων των άλλων -ενισχυόμενων από τους δυτικούς- παρακρατικών ληστοσυμμορίτικων ομάδων στο έδαφος. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τετελεσμένα που είναι αδύνατο να ανατραπούν μόνο με τις επιθέσεις από αέρος των δυτικών και να περιοριστεί με τον τρόπο αυτό η εμπλοκή της Ρωσίας. Έτσι, τούρκικα στρατεύματα (ΝΑΤΟ) εισβάλλουν στο συριακό έδαφος στις περιοχές των τουρκμένων και εμπλέκονται σε άμεση σύγκρουση με το συριακό στρατό και τα ρώσικα τάνκς.
5. Σε κλιμάκωση της προσπάθειας των δυτικών για την χερσαία πλέον επέμβαση του ΝΑΤΟ (δια της Τουρκίας και του στρατού της) σε βάρος του συριακού κράτους και των ρωσικών δυνάμεων που το υποστηρίζουν, έρχεται η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκία που αποτελεί από μόνη της casus belli.
6. Αναμένοντας την απάντηση της Ρωσίας, δεν μένει καμιά αμφιβολία ότι το πάρτυ μόλις άρχισε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.