Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τζάκρη: Στόχος η επανεκκίνηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων με ευνοϊκές προοπτικές

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες



ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗΤη συμβολή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την αναβίωση επιχειρηματικών μονάδων που εμφανίζουν ευνοϊκές προοπτικές ζήτησε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.
Η κ. Τζάκρη ζήτησε συγκεκριμένα από τους Περιφερειάρχες να εντοπίσουν τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή τους, εντάσσονται στους κλάδους που εμφανίζουν προοπτικές ή/και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική οικονομία και δεν λειτουργούν αλλά έχουν αξιοποιήσιμες κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Στόχος είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της γρήγορης επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων των μεταποιητικών αυτών επιχειρήσεων με τη στήριξη της πολιτείας.

Το βασικό σχέδιο του Υπουργείου είναι σε τέτοιες αργούσες (πτωχευμένες ή μη) επιχειρήσεις να εξεταστεί πρώτα η δυνατότητα γρήγορης εκ νέου αδειοδότησης και με διαδικασίες fast-track, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, να ετοιμαστούν επενδυτικές προτάσεις προς Έλληνες και ξένους επενδυτές για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.
Στην τοποθέτησή της η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές τάσεις της περιόδου 2008-2014, κάποιοι κλάδοι παρουσίασαν μεγαλύτερες αντοχές σε σχέση με άλλους, γεγονός που παραπέμπει στην πιθανότητα θετικών προοπτικών στο μέλλον. Συγκεκριμένα, αύξηση ή διατήρηση των μεριδίων τους στην περίοδο της κρίσης κατάφεραν οι τομείς: διύλιση πετρελαίου, Φαρμακευτικά προϊόντα και παρασκευάσματα, Βασικά μέταλλα, Μηχανήματα και είδη εξοπλισμού, Επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, Τρόφιμα, ποτά και καπνός, Χαρτοποιία και χάρτινα προϊόντα, Εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων, Χημικές ουσίες και προϊόντα, Μεταλλικά προϊόντα, με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά και οπτικά προϊόντα, Λοιπός εξοπλισμός μεταφορών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.