Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν έχει τέλος η λίστα των δολοφονημένων μεταναστών και προσφύγων

Δεν έχει τέλος η λίστα των δολοφονημένων μεταναστών και προσφύγων που ανασύρονται από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Μόλις πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν άλλοι 18 νεκροί στην περιοχή Καλό Λιμάνι της Λέσβου.

Δεν γίνεται ρε γμτ να παρακολουθούμε μια τραγωδία, ένα έγκλημα χωρίς τέλος και να περιοριζόμαστε στο να εκφράζουμε διαδικτυακά την θλίψη μας για τα θύματα, την οργή μας για την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική.

Δεν μπορεί να ακούμε ανούσιες διαπιστώσεις, όπως σήμερα του Τσίπρα στην βουλή ότι «Το πρόσωπο της Ευρώπης είναι η Μυτιλήνη», και με υποκριτικό τρόπο να δηλώνει ότι «αισθάνομαι ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει αυτό το ανθρώπινο δράμα». Κι αυτό γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του συναινεί να υπάρχει το αίσχος του φράχτη του Εβρου, οδηγώντας αναγκαστικά τα θύματα των πολέμων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους στην αναζήτηση μιας επιβίωσης.

Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στους μετανάστες – πρόσφυγες. Ενεργή καταδίκη της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής. Είναι χρέος του εργατικού, νεολαιίστικου κινήματος να πάρει πρωτοβουλία και να «ρίξει» τον φράχτη του Εβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.