Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αγροτικός ξεσηκωμός - Τι έλεγε ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση, τι κάνει στην κυβέρνηση (Βίντεο)

«Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλά για μια κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας. Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση. 

Αν έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει το κόστος παραγωγής σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι το πετρέλαιο και το ρεύμα είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Και αυτό είναι μνημονιακή επιταγή. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο. Γιατί είναι φανερό πως οι εταίροι μας στην Ε.Ε., η τρόικα έχει ένα σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού, ένα σχέδιο παγίδευσης της ελληνικής οικονομίας. Γιατί; Γιατί αυτοί θέλουν τη χώρα αποικία χρέους

Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε ότι το αγροτικό κίνημα, ο ξεσηκωμός του κόσμου του μόχθου στην ύπαιθρο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτήν την άδικη πολιτική που καταστρέφει τη χώρα».




Μια γεύση των διαθέσεων του αγροτικού κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση και τα νέα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλλει στους ξωμάχους της υπαίθρου παίρνουμε σήμερα παρακολουθώντας το Παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στο Ηράκλειο.

Τα νέα μέτρα σε σχέση με τα φορολογικά και ασφαλιστικά που προβλέπονται στο τρίτο «αριστερό» μνημόνιο βάζουν ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο, γ’ αυτό έχει σημάνει η ώρα του ξεσηκωμού για τους αγρότες.

Η σημερινή προειδοποιητική –όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- ήταν μια μεγαλειώδης κινητοποίηση με τους αγρότες της Κρήτης να έχουν την συμπαράσταση όλων των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Παράλληλα αναγγέλλουν ότι θα συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάνουν γνωστό ότι θα υπάρξει αγροτική .. απόβαση στην Αθήνα, από την Κρήτη τις μέρες που θα ψηφίζεται στην βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τον αγροτικό κόσμο.

Λέτε να ξαναζήσουμε μέρες όπως τότε, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, όταν τα ΜΑΤ «υποδέχτηκαν» τους Κρητικούς αγρότες στον Πειραιά με δακρυγόνα και χημικά  οπότε είχαμε στιγμές αστυνομικής βίας και βαρβαρότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.