Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ζωή στον Αρη; - Οι θρησκείες κατταρέουν

Γράφει ο  mitsos175

"Πολύ μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα. Η NASA ανακοίνωσε την εύρεση νερού σε υγρή μορφή στον Άρη. Οι φωτογραφίες που έχει στην κατοχή της η αμερικανική διαστημική εταιρία δείχνουν φωτεινές ροές νερού σε ορεινές εκτάσεις του πλανήτη. Νερό σε υγρή μορφή διατρέχει κρατήρες και χαράδρες του πλανήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η ανακάλυψη αυτή, αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής που ενδέχεται να βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη.

Ο επιστημονικός συντάκτης της βρετανικής Guardian αναφέρει πως οι ροές αυτές στερεύουν το χειμώνα, δηλαδή τους μήνες που η θερμοκρασία πέφτει δραματικά. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σίγουροι για την πηγή-προέλευση του νερού αυτού, όμως ενδέχεται να αναβλύζει από τα έγκατα του εδάφους ή να προκύπτει από την υγροποίηση στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Οι ανακάλυψη αυτή πάντως αναζωπυρώνει τις θεωρίες πως ο πλανήτης είναι ο πιο κατάλληλος για μετοίκηση από την ανθρωπότητα στο μέλλον"....


"Έχουμε μόνο ένα δείγμα ζωής, αυτό της γης. Δεν ξέρουμε καν πως ξεκίνησε η ζωή στο δικό μας πλανήτη. Έχουμε πάντως ενδείξεις πως ενδέχεται να υπήρχε ζωή στον Άρη. Μπορούμε να είμαστε πιο μεθοδικοί, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πόσο νερό πήγε στο έδαφος του πλανήτη" σημειώνουν οι επιστήμονες στη συνέντευξη τύπου. Οι επιστήμονες ανακοινώνουν πως η αναζήτηση για νερό κατά κάποιο τρόπο στέφτηκε με επιτυχία και τώρα στα ίδια αυτά σημεία, θα κάνουν προσπάθειες να βρουν σημάδια για την ύπαρξη ζωής".

ΠΗΓΗ 

Εγώ περιμένω τη θεολογική εξήγηση που θα δώσουν οι φανατικοί των θρησκειών, αν τελικά αποδειχθεί, ότι ζωή δεν υπάρχει μόνο εδώ. Ο Άρης διαφέρει από τη Γη σε πολλά, δεν θα γίνει εύκολα κατοικήσιμος. Δεν έχει πχ την ατμόσφαιρα μας, που όχι μόνο διαθέτει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου αλλά προστατεύει κι από την ακτινοβολία του ήλιου. Επομένως, ας μην καταστρέφουμε τη Γη μας, δε θα βρούμε εύκολα άλλη, τουλάχιστο κοντά μας.

Εν τούτοις η πιθανότητα άλλης μορφής ζωής σε μέρη εκτός της Γης αυξάνεται δραματικά. Αυτό πάει να πει, πως όλα αυτά που λένε οι θρησκείες και μάλιστα οι μονοθεϊστικές, είναι αντεπιστημονικές φαντασίες. Γι αυτό οι φανατικοί των θρησκειών συνήθως δεν θέλουν την εκπαίδευση, ώστε να γίνονται πιστευτά η δεισιδαιμονία και τα παραμύθια.

Καθόσον, αν βρεθούν οργανισμοί σε άλλους πλανήτες, οι θρησκείες καταρρέουν, αφού θεωρούν τον δικό μας πλανήτη ως "κέντρο" του Σύμπαντος και το μοναδικό "ευλογημένο" με αυτό το δώρο. Αναμένουμε τα επόμενα χρόνια τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Όσο η επιστήμη ανακαλύπτει αλήθειες, τόσο τα ψέματα υποχωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.