Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έφτασε το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning στην Συρία – «Μαχητικά J-15 θα επιχειρήσουν κατά του ISIL» λένε οι Ισραηλινοί

J-15-fighter-aircraft
ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ «ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΪΓΟΥΡΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ» – ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning αγκυροβόλησε ανοιχτά της Ταρτούς στην Συρία με σκοπό να συμμετάσχει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών που αναμένεται να λάβουν μεγάλη έκταση εντός των επόμενων ημερών, αναφέρουν ισραηλινές πηγές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός έλαβε χώρα την στιγμή που ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping καλωσορίζονταν από τον Αμερικανό ομόλογό του Μ.Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής Igor Morozov μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Πεκίνο έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στον πόλεμο κατά του ISIL και είπε χαρακτυριστικά «είναι γνωστό ότι η Κίνα έχει ήδη ενταχθεί στην στρατιωτική μας επιχείρηση στην Συρία, ένα κινεζικό καταδρομικό έχει ήδη μπει στην Μεσόγειο Θάλασσα, και ακολουθεί από πίσω του το αεροπλανοφόρο (Liaoning)».
Η δήλωσή του προκάλεσε αίσθηση καθώς το Liaoning θα έχει εντός του Νοεμβρίου και τα μαχητικά αεροσκάφη του, τα οποία θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση εξόντωσης του ISIL ενώ μαζί με το ρωσικό καταδρομικό « Moskva», το οποίο διαθέτει εκτός όλων των άλλων  8 συστοιχίες της ναυτικής   έκδοσης πυραύλων S-300v με ακτίνα δράσης 400 χλμ, θα ασφαλίσουν όλα τα θαλάσσια σύνορα της Συρίας μη επιτρέποντας στο αμερικανικό Ναυτικό να πλησιάσει στην περιοχή.
Αν και το αμερικανικό Ναυτικό είναι ότι ισχυρότερο στον πλανήτη,οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν ποτέ να ρισκάρουν μια σύγκρουση που θα εξελιχθεί σε πυρηνική αντιπαράθεση, γνωρίζοντας ότι το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι αρκετό για να κονιορτοποιήσει την αμερικανική ενδοχώρα.
H Κίνα ενδιαφέρεται άμεσα για τα τεκταινόμενα στην Συρία καθώς εκατοντάδες Ουϊγούροι Τούρκοι ισλαμιστές πολεμούν κατά του συριακού Στρατού. Με την επιστροφή τους η Κίνα θα έχει να αντιμετωπίσει εμπειροπόλεμους αντάρτες που με χρηματοδότηση και εφοδιασμό από την τουρκική ΜΙΤ θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην επαρχία Ξιν Γιανγκ, όπου αν και μειοψηφία ο τουρκογενής πληθυσμός ζητάει αυτονομία.
Η Κίνα έχει επιλέξει να στραφεί προς τον άξονα Ρωσίας-Ιράν και Χεζμπολάχ, καθώς έχει επίγνωση του γεγονότος ότι εάν η Ρωσία ηττηθεί γεωστρατηγικά από τις ΗΠΑ θα έχει την ίδια μοίρα και η ίδια, η οποία αδυνατεί να ελέγξει τις θαλάσσιες οδούς μέσω των οποίων καταφθάνουν οι πρώτες ύλες απαραίτητες για την ανάπτυξή της.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ John Kerry αποφάσισε να έχει διάλογο με το Ιράν για το θέμα της Συρίας, κάτι που θα συζητήσει με τον Ιρανό ΥΠΕΞ  Muhammad Jawad Zarif σήμερα στην Νέα Υόρκη.
Η είσοδος και της Κίνας στο συριακό ζήτημα αλλάζει άρδην τις ισορροπίες, τα μεγέθη γίνονται πλεόν πολύ μεγάλα και αδυνατα προς χειρισμό ακόμα και από τις ΗΠΑ.
Ήδη το Ιράν αποφάσισε να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία του στο συριακό πόλεμο αφού τώρα θα διαθέτει από πίσω του την ισχύ από θαλάσσης και αέρος δύο παγκόσμιων δυνάμεων όπως της Ρωσίας και της Κίνας
Μεγάλος κερδισμένος φαίνεται πως είναι το Ιράν αφού όχι μόνο πέτυχε να άρει το εναντίον του εμπάργκο, αλλά καταφέρνει να απομονώσει πολιτικά,στρατιωτικά και οικονομικά τις ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή.
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς οι Κινεζικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μακρά παραμονή στη Συρία. Το αεροπλανοφόρο έφτασε προς ώρας χωρίς τα μαχητικά του τα οποία θα πετάξουν απευθείας μέσω Ιραν στα μέσα Νοεμβρίου ή θα μεταφερθούν με τα γιγάντια ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη μέσω ιρανικού και ιρακινού εναέριου χώρου.
Αυτό εξηγεί και τον συντονισμό μεταξύ Ρωσίας-Συρίας-Ιράκκαι Ιράν στην Βαγδάτη, καθώς εντοπίστηκαν Ρώσοι αξιωματικοί και στην ιρακινή πρωτεύουσα, που σημαίνει ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία επεκτείνεται και στο σιιτικό μέρος του Ιράκ.
Ο «πυρήνας» συντονισμού δημιουργήθηκε για την καθοδήγηση των σιιτικών πολιτοφυλακών αλλά περισσότερο για να ελέγχει την βαριά κυκλοφορία ρωσικών, ιρανικών και κινεζικών πτήσεων μέσα στον ιρακινό εναέριο χώρο.
Οι Κινέζοι θα στείλουν στην Συρία ένα σμήνος από J-15 Flying Shark, τα μισά θα χρησιμοποιούν το κατάσρωμα του αεροπλανοφόρου τα άλλα μισά θα εγκατασταθούν στην ρωσική βάση της Λαττάκια μαζί με τα ρωσικά. Οι Κινέζοι θα αναπτύξουν ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Z-18F και ελικόπτερα Z-18J έγκαιρης προειδοποίησης.
Επιπρόσθετα θα τοποθετήσουν κινεζικές «μπότες» στο έδαφος δίπλα στις ρωσικές. Πρόκειται για 1.000 Κινέζους πεζοναύτες, και θα συνεργαστούν με τους ομόλογούς τους από Ρωσία και Ιράν εναντίον τρομοκρατικών ομάδων και του ίδιου του ISIL.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες θα εξολοθρέυσουν ιδιαίτερα μαχητές από την Τσετσενία, και οι Κινέζοι θα αναλάβουν την καταστροφή ομάδων Ουϊγούρων Τούρκων.
Οι εντολές τους είναι να μην επιστρέψουν ούτε ένας Τσετσένος η Ουϊγούρος Τούρκος μαχητής ζωντανός πίσω σε ρωσικό και κινεζικό έδαφος. Οι δύο υπερδυνάμεις είναι εκεί με σαφείς στόχους και δεν θα πάρουν αιχμαλώτους.
Θα είναι η πρώτη φορά που Ρωσία και Κίνα θα συνεργαστούν μαζί στρατιωτικά σε εμπόλεμη ζώνη, και αυτό είναι η αρχή εξελίξεων που θα αλλάξει τις ισορροπίες στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.