Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Ναι» στην ανεξαρτησία είπαν οι Καταλανοί στις τοπικές εκλογές

186054-54571459
Ο συνασπισμός υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία κερδίζει απόλυτη πλειοψηφία
«Ναι» στην ανεξαρτησία είπαν οι Καταλανοί στις τοπικές εκλογές που έχουν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ο συνασπισμός «Junts pel Si» (Μαζί για το Ναι), σύμφωνα με τα exit poll παίρνει απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό Κοινοβούλιο.
Το μπλοκ κερδίζει από 63 έως 66 έδρες στο 135μελές περιφερειακό Κοινοβούλιο, ενώ το μικρότερο αριστερό κόμμα CUP, που τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας, θα εξασφαλίσει άλλες 11 έως 13 έδρες. Οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν μαζί το 49,8% των ψήφων.
Αν τα exit poll επιβεβαιωθούν όπως αναμένεται να γίνει η Καταλονία αλλάζει σελίδα καθώς θα συγκρουστεί κατά μέτωπο με τη Μαδρίτη. Και τα δυο κόμματα που μετέχουν στο συνασπισμό έχουν δηλώσει ότι αν κερδίσουν την πλειοψηφία θα κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας εντός 18 μηνών.
Η Μαδρίτη από την πλευρά της έχει διαμηνύσει ότι θα μπλοκάρει μια τέτοια εξέλιξη. Το ίδιο είχε κάνει και με το δημοψήφισμα που είχαν οργανώσει οι Καταλανοί και το οποίο κρίθηκε μη νόμιμο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.