Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΔ, το απολυτο πολιτικο «Νεκροταφειο» ιδεων.

nea-dimokratiaΗ ΝΔ ανήκει κατά συγκυριότητα σε κάποιες πολιτικές οικογένειες. Ορισμένες πολιτικές οικογένειες διαθέτουν μεγαλύτερα ποσοστά συνιδιοκτησίας, κάποιες άλλες μικρότερα ποσοστά, αλλά όλες μαζί συναποτελούν αυτό το κόμμα, των πολιτικών τζακιών, των πολιτικών γόνων κ.λ.π.

Ως κόμμα η ΝΔ είναι ένα πολιτικό «νεκροταφείο» ιδεών. Ένα κόμμα κρατικίστικο, πλήρως πασοκοποιημένο, που καμία σχέση δεν έχει με ελεύθερη οικονομία, με ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών και με συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή με πραγματική δημοκρατία.

Καμία νέα ιδέα δεν αναδεικνύεται και δεν προωθείται μέσα στο κόμμα, εάν δεν προέρχεται από κάποια πολιτικά τζάκια ή κάποιους πολιτικούς γόνους. Κανένα μέλος ή μικρομεσαίο στέλεχος, που δεν ανήκει στις πολιτικές οικογένειες, δεν μπορεί ποτέ να διανοηθεί ότι θα ανέλθει στην κομματική κλίμακα της ΝΔ, μέχρι ψηλά, ακόμα και μέχρι την ηγεσία της, όπως γίνεται σε όλα τα αντίστοιχα κόμματα της Ευρώπης.

Δείτε τώρα, ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Είτε θα είναι εκπρόσωποι κάποιων πολιτικών οικογενειών, είτε θα είναι κάποιος πολιτικός που θα αποτελεί το σημείο συμβιβασμού μεταξύ των οικογενειών, με μόνο στόχο, τη διατήρηση της ενότητας και την προοπτική να ανεβάσει και πάλι τις πολιτικές οικογένειες στην εξουσία.

Όσοι, στο παρελθόν ανάλωσαν τη ζωή τους μέσα σ’ αυτό το κόμμα, κάποια στιγμή είτε πετάχτηκαν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, μόλις άρχισαν να έχουν πολιτικές απαιτήσεις, είτε αποχώρησαν παραγκωνισμένοι και απογοητευμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.